25 Квітня 2024, 03:35 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Р.М. Рільке «Сонети до Орфея» - 28 Вересня 2022

Презентація книги Р.М. Рільке «Сонети до Орфея»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Вересня 2022 (Середа)
Час: 15:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 292


28 вересня 2022 року о 15 годині відбудеться онлайн-презентація перекладу книги Райнера Марії Рільке «Сонети до Орфея» видавництва Discursus та зустріч із авторкою перекладу Галиною Петросаняк (Швейцарія).

«Сонети до Орфея» – п’ятдесят п’ять сонетів, що належать до класики світової літератури. Їх Рільке написав у лютому 1922 року, коли мешкав у швейцарському замку Мюзо. У підзаголовку сонетів автор зазначає, що вони – надгробний пам’ятник для Вери Окама Кнопп. Дівчина була донькою товаришки Рільке, танцівницею і померла від лейкемії у віці вісімнадцяти років. Сонети до Орфея сповнені античних мотивів, зокрема ремінісценцій до міту про Орфея і Еврідіку. Водночас у них звучать рефлексії поета щодо його сучасності, модерної доби.

2022 року «Сонети до Орфея» у видавництві Discursus побачили світ українською мовою у перекладі Галини Петросаняк.
Видання здійснене за підтримки Австрійського бюро кооперації у Львові (@oead.Lemberg)

Discursus – видавництво сучасної та класичної літератури. Засноване у 2013 році. Видає твори художньої літератури, українські історії успіху та твори світової класики. Видавці беруть активну участь у поповненні книгозбірень якісною літературою. Після виходу книги Р. М. Рільке «Сонети до Орфея» подарували 50 примірників видання бібліотекам.

Модератор заходу – Ярослав Карпець, письменник, журналіст, літературний критик, засновник проєкту «Книжкові Сили України».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar