27 Квітня 2024, 00:50 | Реєстрація | Вхід
/ Тарас Шевченко як європейський романтик - 27 Березня 2021

Тарас Шевченко як європейський романтик

Категорія: «Події»
Дата: 27 Березня 2021 (Субота)
Час: 18:00
Вартість: благодійний донейт (за бажанням)
Місто: Київ
Місце: платформа Google meet
Адреса: онлайн-подія
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 409


Унікальність Тараса Шевченка в його умінні бути митцем для всіх. Його розуміють, чують, люблять і юні читачі, і маститі вчені.

Шевченко має незриму величину, закорінену в геніальну простоту. Для нас, українців, саме він є духовним символом. Цікаво, що майже синхронно з Шевченком різні європейські культури вибухнули постатями, що стали уособленням національного піднесення і відродження у своїх країнах. Шандор Петефі, Юліуш Словацький, Адам Міцкевич, Віктор Гюго... Що спільного у цих митців з Тарасом Шевченком?! Чи свідчить схожість мотивів їхньої творчості та її ідейний перегук про те, що Т.Шевченко - передвісник європейського романтизму?! Європейський контекст Шевченка і наше бачення митця сьогодні в дзеркалі суспільної і наукової думки. Про все це - під час розмови «Тарас Шевченко як європейський романтик» з письменницею і літературознавицею, кандидаткою філологічних наук Надією Частаковою.


Партнери заходу: літературно-художній журнал «Дніпро», газета «Все про бухгалтерський облік», журнал «Золота пектораль».

На заході діє благодійний донейт. Найдрібніша сума фінансує українські заходи
Куратор проєкту - журналіст, письменник, ведучий Ютуб-каналу журналу «Дніпро» Ярослав Карпець



0 коментарів

Залишити коментар

avatar