20 Квітня 2024, 15:13 | Реєстрація | Вхід
/ Читання Молодого Міста. Дорога до Свободи - 31 Серпня 2022

Читання Молодого Міста. Дорога до Свободи

Категорія: «Конкурси»
Дата: 31 Серпня 2022 (Середа)
Час: 00:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1245


Читання Молодого Міста. Дорога до Свободи

Людині притаманно самостійно створювати власну свободу та окреслювати її межі. І нехай як би не намагались, позбавити нас цієї особистої свободи вкрай важко. Це демонструють нам, зокрема, і сучасні реалії, коли українці щоденно борються за власну свободу, долаючи безліч перешкод та залишаючись, що важливо, Людьми.

Тут починає свій письменницький шлях історія «Вільнюс-Львів». Цьогоріч ми вирішили реалізувати проєкт Читання Молодого МІста , який є програмою підтримки авторів та авторок початківців, спільно, адже в нас схоже минуле і ми не хочемо, аби реалії, в яких зараз перебуває Українське суспільство, дійшли до Вільнюса. Так зародилась ідея спільних Читань Молодого Міста під девізом «Дорога до Свободи». Ми хочемо окреслити червоні лінії того, що зараз для України та Литви, Львова та Вільнюса є свобода. Символом цього окреслення для нас став вірш Василя Стуса - видатного українського поета з Донецька, який усе своє життя відстоював свою свободу, торуючи шлях до неї для наступних поколінь. Ми переконані, що «дорога до свободи» є спільною і для литовського, і для українського, і для інших народів, які торують свій шлях у велику Європейську родину.

«Торуй свій шлях — той, що твоїм назвався,
той, що обрав тебе як побратим.»

Ми пропонуємо Вам написати короткий прозовий твір - рефлексії на теми війни в Україні та Дороги до Свободи. Надісланий текст розглядатимуть журі - Анастасія Левкова, Остап Сливинський та Петро Яценко. Вони оберуть найкращі роботи та дадуть авторам декілька порад, що допоможуть покращити текст.

Учасниками можуть бути літератори та літераторки, що визначають себе як автори-початківці, незалежно від віку, в арсеналі яких за минулий календарний рік накопичилось не більше 5 (п’яти) опублікованих робіт. Текст має бути україномовним, обсягом до 1500 слів.

Фіналісти конкурсу отримають можливість публікації у альманасі «Читання Молодого Міста» та переклад твору-конкурсанта литовською мовою!

Реєстрація на конкурс за посиланням: https://forms.gle/dPoW9rmsvhCELMeY6



1 коментарів

avatar
Вітання! Вважаю себе авторкою-початківцем. Опубліковані роботи лише в особистому блозі Instagram - їх більше 5-ти. Чи можна подаватись на конкурс? Чи вважається це публікацією? Чи допускаються роботи опубліковані в друкованих виданнях? Дякую.

Залишити коментар

avatar