29 Березня 2024, 17:09 | Реєстрація | Вхід
/ «Що сьогодні промовляє до нас Леся Українка?» - 25 Лютого 2021

«Що сьогодні промовляє до нас Леся Українка?»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Лютого 2021 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 4.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1426


25 лютого о 19:00 відбудеться онлайн-дискусія до 150-річчя Лесі Українки під назвою «Що сьогодні промовляє до нас Леся Українка і що б сказала Лариса Косач-Квітка?».

Учасники дискусії: літературознавиця Тамара Гундорова, філософ та письменник Володимир Єрмоленко, письменниця та перекладачка Оксана Луцишина, філософ та письменник Тарас Лютий, співачка Галина Тельнюк. Модеруватиме зустріч письменниця та журналістка Олена Гусейнова.

В останній дії «Лісової пісні» Мавка вірить у те, що до неї "будуть приходити люди, / вбогі й багаті, веселі й сумні, / радощі й тугу нестимуть мені, / їм промовляти душа моя буде". Що ж промовляє до сучасного читача або глядача "душа" Мавки і що хотіла сказати нам сама Лариса Косач-Квітка?

Учасники дискусії спробують поговорити про голоси та імена Лариси Косач-Квітки, вчитатися в послання та зрозуміти інтелектуальні виклики великої поетки, та головне – поговорити про те, що ж робить її такою суголосною нашій сучасності.

Долучитися до онлайн-дискусії можна буде на Facebook-сторінках PEN Ukraine і видання Тиждень.
Також з 22 до 28 лютого у соцмережах Українського ПЕН проходитиме відеофлешмоб #Українка150, у рамках якого українські автори і митці читатимуть улюблені рядки з віршів, щоденників, прозових і драматичних творів Лесі Українки.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar