29 Березня 2024, 12:19 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Ми прокинемось іншими» - 26 Серпня 2021

Презентація книжки «Ми прокинемось іншими»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Серпня 2021 (Четвер)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 390


26 серпня (четвер) о 18:00 на Facebook-сторінці PEN Ukraine відбудеться онлайн-презентація книжки «Ми прокинемось іншими: розмови з сучасними білоруськими письменниками про минуле, теперішнє і майбутнє Білорусі».

Участь у презентації візьмуть авторка й упорядниця книжки Ія Ківа, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко, а також герої видання – білоруські письменники Ганна Сєвяринєц, Дмітрій Строцев і Андрей Хадановіч. Модеруватиме захід письменниця, журналістка, радіоведуча Олена Гусейнова.

До збірки «Ми прокинемось іншими» ввійшли 10 розмов з білоруськими письменниками та інтелектуалами, серед яких – Уладзімєр Арлов, Альгєрд Бахаревіч, Уладзь Лянкєвіч, Мария Мартисевіч, Вальжина Морт, Таццяна Нядбай, Ганна Сєвяринєц, Дмітрій Строцев, Андрей Хадановіч і Юля Цімафєєва.

Окрім розмов, книжка містить фрагменти з дописів героїв збірки у соціальних мережах під час найгарячіших місяців білоруських протестів, цитати з їхніх інтерв’ю та есеїв для білоруських і закордонних медіа, а також вірші в перекладах Маріанни Кіяновської, Олександра Ірванця, Наталії Бельченко, Ії Ківи, В’ячеслава Левицького, Остапа Сливинського, Лесика Панасюка та Дарини Гладун.

З 9 серпня 2020 року в Білорусі тривають протести проти злочинного угруповання, що зве себе владою. Ці протести вже встигли поділити життя білорусів на "до" та "після". Ця книжка – це запрошення послухати неймовірно красиву і водночас страшну музику революції з голосів десятьох сучасних білоруських письменників. Послухати, щоб почути не лише свідчення, аналітику й роздуми білоруських інтелектуалів, а і надію та відчай, гордість і біль, впевненість і скепсис, радість і страх людей, які заслуговують на повагу, гідність і емпатію, адже без усіх цих емоцій та їхніх обертонів неможлива будь-яка солідарність і правдиве розуміння того, що відбувається в Білорусі.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar