19 Квітня 2024, 11:44 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Піжмурки зі смертю» - 10 Грудня 2021

Презентація «Піжмурки зі смертю»

Категорія: «Події»
Дата: 10 Грудня 2021 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: ВААД України
Адреса: вул. Волоська 8/5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 287


У п'ятницю, 10 грудня, у приміщенні ВААДу України (Київ, Волоська, 8/5) відбудеться презентація нового видання Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини – дитячої книжки про Голокост «Піжмурки зі смертю. Дитячі розповіді про недитячу історію». Початок о 16.00.

Захід приурочений 80-м роковинам Голокосту на Буковині й відбувається в рамках німецько-українського освітнього проєкту «80 Років трагедії у Бабиному Яру: електронний меморіал для України», керівник – Маттіас Андре Ріхтер.

Книжка побачила світ у київському видавництві «Дух і Літера». В основі сюжету – реальні життєві історії чотирьох свідків Голокосту, які пережили його у дитячому віці. Для відображення драматургії подій у книзі використано елементи графічного роману. Краще зрозуміти всі нюанси цієї непростої теми юним читачам допоможуть спеціальні провідники (сторінками книги), у ролі яких виступили так само реально існуючі люди Еріка Григорчук та Олексій Фисюк – представники молодого покоління сучасних чернівчан. Над книгою працювала велика група авторів, з-поміж яких слід відзначити талановиту чернівецьку художницю Анну Тарновецьку.

Особливістю книги є те, що вона містить чималий дидактичний апарат, тож видання можна використовувати і як «підручник» на відповідних заняттях у школах.

Шкільні бібліотеки, а також інші публічні книгозбірні міста та області зможуть отримати безкоштовні екземпляри видання.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar