29 Березня 2024, 01:34 | Реєстрація | Вхід
/ Захід всеукраїнської програми «Військо Читає» - 7 Грудня 2021

Захід всеукраїнської програми «Військо Читає»

Категорія: «Події»
Дата: 07 Грудня 2021 (Вівторок)
Час: 15:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: смт. Десна
Місце: Будинок офіцерів 169-го навчальному центру імені Я. Мудрого
Адреса: вул. Рибалка, 4-а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 429


7 грудня о 15.00 відбудеться урочиста передача книг 169-му навчальному центру імені Я. Мудрого Сухопутних військ ЗСУ в межах всеукраїнської програми «Військо Читає». Програма створена і реалізується Громадською організацією «Реформація» у партнерстві з видавництвом «Наш Формат» за підтримки Генерального штабу ЗСУ. 

У заході візьмуть участь запрошені спікери – ветерани війни, письменники, культурні діячі.

Місце: Будинок офіцерів 169-го навчальному центру імені Я. Мудрого, 
вул. Рибалка, 4-а, смт. Десна Чернігівського р-ну Чернігівської обл.
Акредитація на подію відбувається до 3 грудня за телефоном: +38 (067) 443 82 49 – Антоніна, координатор проєкту. 

Чому це важливо. Бібліотеки військових підрозділів, військових навчальних центрів, військових медичних закладів мають в своєму розпорядженні бідні фонди, вкомплектовані застарілою літературою, що проповідує шкідливу радянську ідеологію. Тому ГО «Реформація» створила програму «Військо Читає» з метою поповнення бібліотек військових підрозділів та військових навчальних закладів примірниками якісних книг українських та зарубіжних авторів, найкращими зразками сучасної військової, суспільно-політичної та науково-популярної літератури. 

«У 2014 році мене вразив стан бібліотек військових частин. Чого там тільки не було: від мемуарів Леніна до спогадів маршала Жукова. І зовсім нічого з сучасної літератури. Потрібно було оновлювати фонди військових бібліотек. Тому ми вирішили підставити державі плече», – наголошує Владислав Кириченко, голова ГО «Реформація» та ініціатор проєкту.

Навчальний центр отримає книги з військової стратегії та тактики, історичні розвідки та твори з політології, мемуари і біографії світових лідерів, твори ветеранів українсько-російської війни та зарубіжних авторів, що вже стали класиками; книги жанру нон-фікшн тощо. Всього біля 4000 примірників книг.  

Навчальний центр «Десна» – це військове містечко. Тому, крім військових частин, книги також отримають Будинок офіцерів, школа, три дитячих садочки та центр дитячої творчості.

«Військо Читає» – один з просвітницьких проєктів ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військовослужбовців актуальною, якісною, сучасною світоглядною літературою та популяризувати читання як вид дозвілля в Українському Війську.  Наразі в межах програми «Військо Читає» книги отримали більше 40 військових частин та військових навчальних закладів.

За час існування програми підрозділи Збройних Сил України та Національної Гвардії отримали майже 30 000 примірників сучасної професійної, мотиваційної, світоглядної та художньої книги українською мовою, з них – переважна більшість  - книжки Нашого Формату. Це більше, ніж те, чим держава спромоглася забезпечити військові бібліотеки за 30 років незалежності.

Підтримати програму «Військо Читає»: https://format.ua/catalog/vijsko-chitae
Сторінка РЕФОРМАЦІЇ в мережі Facebook: https://www.facebook.com/format.ua

Дізнайтеся про програму «Військо Читає» на сайті РЕФОРМАЦІЇ: https://format.ua/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar