19 Квітня 2024, 21:30 | Реєстрація | Вхід
/ «Що сьогодні робить нас спроможними?»: Цінності - 24 Листопада 2021

«Що сьогодні робить нас спроможними?»: Цінності

Категорія: «Події»
Дата: 24 Листопада 2021 (Середа)
Час: 20:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Києво-Могилянська Бізнес-Школа
Адреса: вул. Волоська 8/5, 4 корпус НаУКМА, 4 поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 281


Друга панельна дискусія з циклу розмов «Що сьогодні робить нас спроможними?», ініційованих Києво-Могилянською Бізнес-Школою та видавництвом «Лабораторія», присвячена обговоренню цінностей.

Завдяки спадку Рональда Інґлегарта маємо інструменти регулярно вимірювати і порівнювати цінності у різних країнах, у різні проміжки часу (World Values Survey, European Social Survey, Eurobarometer, тощо).
Зрештою вочевиднилося: завжди ідеться про двохосьові культурні виміри, в котрих секулярно-раціональні цінності протиставлені традиційним, а цінності самовираження — цінностям виживання.

Цінності розвиваються, міняються, цінності мігрують. Апріорно можемо визначити досить легко, хто в якій ситуації в якій парадигмі себе мислить — на рівні щоденних практик. Але коли це стосується спільнот і суспільства, то розкрити знакову перевагу певної осі цінностей, буде не так вже й легко.

Зрозуміти, що для нас є важливим. Сформулювати, що є важливим для людини, з котрою кооперуємося, а отож зрозуміти людину саме в тій ролі, в котрій вона зараз із нами взаємодіє. Навряд для цих процесів буде контекст адекватніший за спроможність розрізняти «добре», «бажане» і «гідне» та готовність реагувати на ситуацію, керуючись розділеними цінностями.

Книжки від видавництва «Лабораторія» до теми:
  • Скотт Кауфман «За межами піраміди потреб. Новий погляд на самореалізацію»
  • Гері Гемел, Мікеле Заніні «Людинократія. Створення компаній, у яких людини — понад усе»
  • Олівер Беркмен «Чотири тисячі тижнів. Тайм-менеджмент для смертних»



0 коментарів

Залишити коментар

avatar