У Луцьку стартує літературно-гастрономічний клуб — новий культурний формат, присвячений книгам про кулінарну спадщину України. Кожна подія поєднуватиме обговорення літературного твору з дегустацією страв та напоїв, натхненних текстом і відтворених місцевими кухарями.
«Читаємо ложками» — спільний проєкт Літературної платформи «Фронтера» та кафе суспільного впливу misto.cafe, покликаний популяризувати українську літературу та гастрономічну культуру, створюючи простір для живого спілкування та смакових відкриттів.
Перша зустріч в межах клубу «Читаємо ложками» відбудеться 9 травня о 18:00 у misto.cafe (вул. Богдана Хмельницького, 26). Першою книгою в межах клубу стане «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину» історика Олексія Сокирка, присвячена секретам староукраїнської кухні середини XVII-XVIII століть. Модеруватиме зустріч проєктна менеджерка «Фронтери» Анна Єкименко-Поліщук.
Присутні дізнаються:
У вартість входить участь у події та дегустація трьох страв із напоями, створених за мотивами книги. Також буде можливість придбати книгу та отримати автограф автора.
Організатори звертають увагу: придбати квитки необхідно заздалегідь онлайн — за посиланням. Продаж у день події на вході не передбачений. Кількість місць — обмежена.
«Читаємо ложками» — спільний проєкт Літературної платформи «Фронтера» та кафе суспільного впливу misto.cafe, покликаний популяризувати українську літературу та гастрономічну культуру, створюючи простір для живого спілкування та смакових відкриттів.
Перша зустріч в межах клубу «Читаємо ложками» відбудеться 9 травня о 18:00 у misto.cafe (вул. Богдана Хмельницького, 26). Першою книгою в межах клубу стане «Кулінарна мандрівка в Гетьманщину» історика Олексія Сокирка, присвячена секретам староукраїнської кухні середини XVII-XVIII століть. Модеруватиме зустріч проєктна менеджерка «Фронтери» Анна Єкименко-Поліщук.
Присутні дізнаються:
- що насправді їли козаки, селяни й шляхта у XVII–XVIII століттях;
- як змінювались гастросмаки і що з того залишилось донині;
- які страви були показником статусу, культури й моди;
- як можна відтворити ці рецепти сьогодні.
У вартість входить участь у події та дегустація трьох страв із напоями, створених за мотивами книги. Також буде можливість придбати книгу та отримати автограф автора.
Організатори звертають увагу: придбати квитки необхідно заздалегідь онлайн — за посиланням. Продаж у день події на вході не передбачений. Кількість місць — обмежена.