19 Квітня 2024, 11:56 | Реєстрація | Вхід
/ Українська готика: «Вбивство на вулиці…» - 25 Травня 2019

Українська готика: «Вбивство на вулиці…»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Травня 2019 (Субота)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Буква»
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 3-Б, 2-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 672


Мережа книгарень «Буква» та видавництво «Дім Химер» запрошують усіх шанувальників «темної» літератури на тематичну дискусію щодо актуалізації готичної прози Едґара По у творах сучасних українських авторів (за результатами літературного конкурсу «Вбивство на вулиці…» та видання однойменної збірки оповідань переможців конкурсу). 

2018 року відбувся перший та наразі єдиний в Україні конкурс макабричних оповідань, присвячений творчості Едґара А. По. На конкурс надійшло понад 100 робіт від сучасних українських авторів. У травні 2019-го вийшла друком збірка творів переможців конкурсу «Вбивство на вулиці…» (видавництво «Дім Химер»). Конкурс і видання книги посприяли популяризації й переосмисленню готики Едґара По, розвитку «темних» жанрів у нашій літературі та відкрили нові письменницькі імена в українській химерній прозі. Дискусія має на меті підвести підсумки даного проекту, обговорити сильні та слабкі сторони обраного жанру загалом і конкурсних творів зокрема, окреслити перспективи розвитку химерної/готичної прози в українській літературі на кілька найближчих років та, звісно, презентувати «Вбивство на вулиці…» якомога ширшому колу читачів)) 
 
Спікери: Аліса Гаврильченко (редакторка літературно-художнього інтернет-журналу «СТОС»), Oleksandr Zavara, Vita My (журі конкурсу), Svitlana Taratorina, Max Gakh, Serhiy Rybnitskiy, Елен Тен  (Олена Т.), Олена Шрубенко (Olena Maxymiv), Вадим Панченко, Ілля Лоскучерявий, Vladymyr Kompaniets, Volodymyr Minin, Pavel Cherepiuk, Влад Ковтуненко (автори-переможці конкурсу)

Захід відбудеться 25 травня (субота) у книгарні «Буква» на Богдана Хмельницького, 3-Б, 2-й поверх, кав'ярня «Bookvabar»!

25 травня, 19:00. Київ, Bookvabar, вул. Богдана Хмельницького 3Б, 2-й этаж


0 коментарів

Залишити коментар

avatar