25 Квітня 2024, 22:29 | Реєстрація | Вхід
/ Реалії і магія «Магнетизму» Петра Яценка - 25 Червня 2021

Реалії і магія «Магнетизму» Петра Яценка

Категорія: «Події»
Дата: 25 Червня 2021 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 401


У п'ятницю, 25 червня, о 18:30 запрошуємо на розмову про роман Петра Яценка «Магнетизм». Зустріч з автором відбудеться у київській Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3). Ви почуєте магічну історію про те, як у дивовижний спосіб пов’язані люди й міста, як вони притягуються і відштовхуються, можуть із легкістю знищити одні одних, а можуть дати одні одним життя. Модеруватиме подію Роксоляна Свято. Вхід вільний.

Роман «Магнетизм» – це тонке сплетіння суворих реалій та магічної історії. Назва книжки є лейтмотивом усієї оповіді, бо саме це явище пов'язує героїв та локації, веде читача сюжетом книги. «Магнетизм – це фізичне явище, що означає притягування різнорідно заряджених предметів, – ділиться роздумами Петро Яценко. – Це також тяжіння людини до людини, а ще – людини до місця. Отже це фізичне явище, чуттєве та культурне».

У романі йдеться про Київ та Донецьк. Власне, дія книжки починається в окупованому Донецьку, з якого головна героїня тікає у столицю. Проте й Київ не приймає її з розкритими обіймами, дівчині доводиться багато пройти та відкрити чимало таємниць, аби потоваришувати з містом. «Коли ти виїжджаєш з міста в останньому потягу, місто зникає за тобою», перетворюється на стару картину, забувається. Гайка виїхала з Донецька влітку 2014-го. Вона робить прикраси у стилі стімпанк, зчитує історії, доторкнувшись до металу, і знає, що говорить куля, перш ніж вцілити.

Всі відчувають пам’ять, що лишається на поверхнях міста, але чути по-справжньому не можуть. Історія тисне і нависає однаково над тими, хто вибирає свідомо чи несвідомо забуття, і тими, хто готовий пам’ятати. Гайка опиняється в Києві, який то приймає її, то відштовхує, халепи чергуються зі щасливими випадками. Про основний лейтмотив та реалії й магію в романі спілкуватимуться Петро Яценко та літературознавиця Роксоляна Свято.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar