28 Березня 2024, 22:35 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Мирослава Лаюка «Залізна вода» - 10 Червня 2021

Презентація книги Мирослава Лаюка «Залізна вода»

Категорія: «Події»
Дата: 10 Червня 2021 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 352


Друзі, запрошуємо вас на першу офлайн-презентацію нового роману Мирослава Лаюка «Залізна вода», що розповідає про життя та стежки Лесі Українки! Вже 10 червня, о 19.00 зустрінемось у Книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3). Про роботу над книгою, минуле і сучасність, десакралізацію культових постатей української літератури, а також про Карпати, родину Окуневських й Лесю Українку на початку ХХ та ХХІ століть – у розмові автора, Мирослава Лаюка, з модераторкою Анастасією Євдокимовою. Вхід вільний.

Ви колись пробували пройти слідом Лесі Українки в найдальше карпатське село? Ця «слабосила, хора дівчина» гірські маршрути долала безстрашно, нарівні з усіма; місцеві досі переказують про це легенди. Що залишилося в тих краях у пам’ять про неї, Франка чи родину Окуневських, крім суперечливих свідчень очевидців, які переказувалися з покоління в покоління?

У романі «Залізна вода» розгортається історія, пов’язана з головною жінкою української культури. Театральна режисерка та молодий чоловік, який після довгої відсутності повертається у рідні краї, — як далеко вони готові зайти у пошуках унікального листа, що міг би внести ясність в один із найтаємничіших і найбільш резонансних сюжетів історії нашої літератури? Як на початку минулого століття йшли за Лесею невідома поетка, проста гуцулка, плотогон і черниця-бернардинка? Дізнаєтеся у новому романі автора книжок «Баборня» та «Світ не створений» Мирослава Лаюка.

Мирослав Лаюк – український поет, письменник і драматург. Народився на Прикарпатті, мешкає у Києві. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія». У 2018 році став PhD в галузі філософії та літератури, а також кандидатом філологічних наук та викладачем кафедри літературознавства НаУКМА. Автор поетичних книжок «Метрофобія», «Троянда», романів «Баборня», «Світ не створений», книг для дітей «Заврик і його молодший брат» та «Ківі Ківі». Лауреат премій «Літакцент року», «Смолоскип», «Коронація слова». Твори Мирослава опубліковані англійською, азербайджанською, вірменською, литовською, польською, російською, чеською та іншими мовами.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar