20 Квітня 2024, 16:08 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги Юлії Мусаковської «Бог свободи» - 13 Травня 2021

Презентація книги Юлії Мусаковської «Бог свободи»

Категорія: «Події»
Дата: 13 Травня 2021 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 304


«Бог свободи» посеред нас. 13 травня о 19:00 відбудеться онлайн-презентація книжки Юлії Мусаковської «Бог свободи». Про межі свободи і поезії, зашифровані символи і метафори, як пишуться і проживаються тексти будуть спілкуватися Юлія Мусаковська й Оксана Луцишина (в ролі модераторки) в прямому ефірі на фейсбук-сторінці видавництва

В усі часи були і будуть ті, хто вірять у божественну природу свободи, готові платити за неї своїм спокоєм, і навіть життям. У новій книжці Юлії Мусаковської — історії становлення, боротьби і трансформації, коли повсякденне стає силою, а сила перетворюється на вразливість. Хиже лисеня в нагрудній кишені — одна з ключових метафор цієї поезії.

У книжку увійшли тексти, написані протягом останніх 6 років: родинний та особистий досвіди, відчуте і почуте, прожите і недопрожите – тут вкладено у слова, які ще довго відлунюватимуть після читання.

Юлія Мусаковська – поетка, перекладачка. Авторка чотирьох поетичних збірок: «Чоловіки, жінки і діти» (2015), «Полювання на тишу» (2014), «Маски» (2011), «На видих і на вдих» (2010). Вірші перекладені англійською, шведською, іспанською, польською, литовською, болгарською, російською, німецькою мовами та на іврит. Твори публікувалися у журналах «ШО», «Кур’єр Кривбасу», «Київська Русь», «Четвер», RADAR та ін., у різноманітних альманахах та антологіях. Перекладає шведську поезію українською та сучасну українську поезію англійською мовою. Мешкає у Львові, працює у сфері інформаційних технологій.

Оксана Луцишина – письменниця, викладачка Техаського університету у місті Остін.
Авторка чотирьох збірок поезії: «Усвідомлена ніч» (1997), «Орфей Великий» (2000), «Я слухаю пісню Америки» (2010) та «Вірші Феліцити» (2018), збірки оповідань: «Не червоніючи» (2007) та трьох романів: «Сонце так рідко заходить» (2007), «Любовне життя» (2015), «Іван і Феба» (2019). За останній роман здобула Шевченківську премію в номінації «Література». Викладає українську мову і східноєвропейські літератури. Захистила дисертацію по творчості Бруно Шульца і філософії Вальтера Беньяміна.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar