25 Квітня 2024, 11:54 | Реєстрація | Вхід
/ Нагородження лауреатки премії Drahomán Prize - 23 Квітня 2021

Нагородження лауреатки премії Drahomán Prize

Категорія: «Події»
Дата: 23 Квітня 2021 (П'ятниця)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 523


23 квітня о 17:00 у Театрі на Подолі в Києві відбудеться церемонія нагородження першого лауреата премії Drahomán Prize для перекладачів з української на мови світу. Долучитися до церемонії можна буде за допомогою онлайн-трансляції на цифрових платформах Українського інституту, Українського ПЕН та Українського інституту книги.

До короткого списку номінантів на здобуття Drahomán Prize за 2020 рік увійшли:

  • Клаудія Дате (Німеччина) – перекладачка з української мови на німецьку, координаторка літературного перекладу в Тюбінгенському університеті; номінована з перекладами німецькою збірки Сергія Жадана "Антена” (видавництво Suhrkamp) та роману Олексія Чупи "Казки мого бомбосховища” (видавництво Haymon Verlag).
  • Рита Кіндлерова (Чехія) – перекладачка з української мови на чеську; номінована з перекладом чеською мовою публіцистичної праці Володимира В’ятровича "Україна. Історія з грифом "Секретно” (видавництво Academia).
  • Катажина Котинська (Польща) – перекладачка з української мови на польську, україністка, літературознавиця; номінована з перекладом польською роману Вікторії Амеліної "Дім для Дома” (видавництво Warstwy).
Хто ж стане лауреатом премії Drahomán Prize 2020, з’ясуємо 23 квітня о 17:00 під час урочистої церемонії!

Премія Drahomán Prize — відзнака для перекладачів з української мови на мови світу, заснована 2020 року Українським інститутом, Українським ПЕН та Українським інститутом книги. Вона покликана підтримати перекладачів з української мови на мови світу і вручається за високу перекладацьку майстерність та внесок у промоцію української літератури за кордоном.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar