25 Квітня 2024, 03:56 | Реєстрація | Вхід
/ Ганна Рог «Тюркологічні студії А.Кримського» - 10 Квітня 2021

Ганна Рог «Тюркологічні студії А.Кримського»

Категорія: «Події»
Дата: 10 Квітня 2021 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: благодійний донейт (за бажанням)
Місто: Київ
Місце: платформа Google meet
Адреса: онлайн-подія
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 423


У «складному світі» Агатангела Кримського орієнталістика з-поміж розлогої низки інших зацікавлень та різносторонніх вподобань науковця у сфері гуманітаристики, посідає чільне місце.

У спробі охарактеризувати феномен Агатангела Кримського, - «яскравого представника європейського fin de sciecle і оригінального гуманіста» (за влучним висловом О.Пріцака), водночас позбавленого на довгі роки присутності в каноні української інтелектуальної історії, постає необхідність глибшого занурення, вивчення та переосмислення його творчої спадщини.

Розмова, присвячена тюркологічним студіям А.Кримського, що є продовженням заходів з нагоди 150- річчя від дня народження науковця, покликана привернути увагу та актуалізувати вагомий внесок А.Кримського у розвиток сходознавства в Україні, та тюркології зокрема.

Спікерка події: Ганна Рог, к.філол.н., ст.н.с. відділу Сучасного Сходу Ін-ту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України.

Зареєструватися на подію можна за цим посиланням: docs.google.com/forms/d/11BzlPZ92Dx3iXSNX9j5KJ5FQdMJZ_A07jsOHAWy7ILs/viewform

На заході діє благодійний донейт. Будь-яка сума фінансує українські заходи.
Партнери події - літературно-художній журнал «Дніпро», газета «Все про бухгалтерський облік», журнал «Золота пектораль», Інститут сходознавства імені А.Ю. Кримського, Фейсбук-група «Сучасна українська література»

Куратор: журналіст, письменник, ведучий Ютуб-каналу журналу «Дніпро» Ярослав Карпець



0 коментарів

Залишити коментар

avatar