25 Квітня 2024, 17:04 | Реєстрація | Вхід
/ «Культові українці: позначені гривнею» | Сковорода - 20 Березня 2021

«Культові українці: позначені гривнею» | Сковорода

Категорія: «Події»
Дата: 20 Березня 2021 (Субота)
Час: 19:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 392


У суботу, 20 березня, на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА у програмі «Культові українці: позначені гривнею» ловитимуть сліди Григорія Сковороди, якого не зумів спіймати світ. Глядачі дізнаються справжній рецепт гармонії філософа, дієвий і сьогодні. 

«Мені здається, Григорія Сковороду у школі вивчають дуже поверхово. Сковорода — один з найважливіших філософів світу. З його праць почалося утворення багатьох шкіл, — розповідає ведуча програми Софія Челяк. — У нашій програмі ми досліджуємо його як філософа й письменника, аналізуємо його життя та подорожі. З нашої програми можна побачити, наскільки він був особливою людиною. Ми показуємо, що впливало на нього і як він вплинув на світ. Адже Сковорода був послідовником однієї з найновіших філософських течій, яка в той час існувала в Європі. Він був тогочасним хіпстером та інноватором. Він як Бекон і Вольтер, які були бунтівниками й будували світ розуму, а не страждань. Григорій Сковорода був у цьому контексті».

Ведучі Софія Челяк та Олександр Алфьоров детально розкажуть про філософські погляди Григорія Сковороди, які проявлялися в усіх сферах життя.

Олександр Алфьоров обговорить з дієтологинею Оксаною Скиталінською раціон Григорія Сковороди та як він радив харчуватися іншим. А також вони приготують страву 18 століття.

Софія Челяк разом із літературознавцем Олексієм Сінченком пройдуться місцями, які мали для Сковороди особливе значення, і знайдуть відповіді щодо його екзистенційних поглядів. Як став аскетом, чи справді любив музику та як насправді трактується концепція «сродної праці»?

Дивіться пізнавальну програму «Культові українці: позначені гривнею» та дізнайтеся більше про Григорія Сковороду.

Передача виходить щосуботи о 18:30 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА, онлайн на сайті, а також у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS та Android.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar