29 Березня 2024, 12:01 | Реєстрація | Вхід
/ «Культові українці: позначені гривнею» | Тарас Шевченко - 6 Березня 2021

«Культові українці: позначені гривнею» | Тарас Шевченко

Категорія: «Події»
Дата: 06 Березня 2021 (Субота)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: UA: КУЛЬТУРА
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 364


У суботу, 6 березня, о 18:30 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА програма «Культові українці: позначені гривнею» розповість про Тараса Шевченка. Напередодні дня народження письменника глядачі дізнаються нові факти з його біографії та творчості.

«Дуже часто Тараса Шевченка подають як насупленого Кобзаря у шапці, або ж харизматичного романтика-бунтівника. І досить часто буває, що прибічники цих образів входять у конфлікт і намагаються довести свою думку опонентам. Ми ж вирішили дослідити, звідки взявся образ пана в шапці й кожусі, поговорити, як Шевченкові покритки змінили наше суспільство, дослідити його вплив на мистецтво, зокрема беручи до уваги його картини та політичні погляди», — розповіла ведуча програми Софія Челяк.

Ведучі Софія Челяк та Олександр Алфьоров зруйнують стереотипне уявлення про Тараса Шевченка. Аналізуючи одяг письменника на зображеннях разом із дизайнером, розкажуть, що він означав і де шукати приховані жарти в його образах. Дослідниця малярської творчості Тараса Шевченка Ірина Бікмуліна розповість про такі ж великі його художні здобутки, як і у письмі.

Чому «Кобзар» — геніальний дидактичний матеріал для різних поколінь українців, а самого письменника можна вважати водночас ловеласом і профеміністом?

Дивіться пізнавальну програму та руйнуйте стереотипи про Тараса Шевченка у «Культових українцях: позначених гривнею» у суботу о 18:30 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА, онлайн на сайті, а також у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS та Android.

Зазначимо, глядачі можуть проголосувати, чи гідний Тарас Шевченко бути на купюрі 100 гривень, зайшовши на фейсбук-сторінку телеканалу UA: КУЛЬТУРА.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar