19 Квітня 2024, 23:42 | Реєстрація | Вхід
/ Оксана Куценко «Лерато означає “любов”» - 16 Лютого 2021

Оксана Куценко «Лерато означає “любов”»

Категорія: «Події»
Дата: 16 Лютого 2021 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 400


У рамках проєкту «Книжкових вечорів із PEN Ukraine» (#PEN_book_evening) 16 лютого о 18:00 відбудеться презентація нової книжки Оксани Куценко для дітей «Лерато означає "любов”. Історії з Африки» (Портал). Модеруватиме зустріч письменниця Гаська (Галина) Шиян. Під час презентації глядачі зможуть поставити запитання авторці в коментарях до трансляції.

Як відчути далеку Африку? Наприклад, послухати її історії. Про дівчинку Лерато, яка відвідує традиційне весілля, рятується від чорної мамби — і помалу відкриває для себе, що таке любов. Про семирічного пастушка Амаду з племені водаабе — уже достатньо дорослого, щоб пройти ініціацію: сім днів і сім ночей наодинці пасти корів у савані. Про зебреня-альбіноса і його дружбу з маленьким зулусом, який теж вирізняється поміж дітей свого племені.

Оксана Куценко (Розумна) — поетка, перекладачка, кураторка мистецьких проектів, дослідниця культури. Авторка книг поезій "У зимах бажань” (1996), "Балетна школа” (2007), "Печені яблука” (2015), "Аврора та інші принцеси” (2019). Переклала книгу поезій сенегальського поета Леопольда Седара Сенгора "Співи з нетрів” (з французької). Авторка проекту "Я на тебе чекатиму під каїсе-дра”, в рамках якого твори поетів з різних країн Африки перекладено українською.

Долучитися до онлайн-презентації можна буде на Facebook-сторінці PEN Ukraine



0 коментарів

Залишити коментар

avatar