24 Квітня 2024, 03:21 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-зустріч з Христиною Венгринюк | Онлайн - 14 Січня 2021

Онлайн-зустріч з Христиною Венгринюк | Онлайн

Категорія: «Події»
Дата: 14 Січня 2021 (Четвер)
Час: 15:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 450


Христина Венгринюк - українська письменниця, драматург, літературознавиця, художниця.

Народилася 10 вересня 1987 року в Чернівцях. Захистила кандидатську дисертацію з літературознавства. Організаторка молодої літератури міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz, літературних вечорів (м. Чернівці). Організаторка та учасниця різних літературних і мистецьких акцій.

Разом з Михайлом Антонюком займається відеопоезією угрупування «Pharmakon», який став лауреатом двох відеопоетичних премій «Грак» (2011) та «Бук» (2011). Займається відео- та кінопоезією і прозою. Вечори відеоарту та літератури були презентовані на різноманітних фестивалях, зокрема: на відкритті запорізької філії МО «Остання Барикада», «Махнофесті» у Гуляйполі, львівському книжковому «Форумі Видавців», «ГОГОЛЬFEST'і» у Києві, на фестивалі відеопоезії близького зарубіжжя «Пятая нога» в рамках Московського поетичного Бієнале 2009, на Міжнародному фестивалі медіапоезії «Вентилятор» у Санкт-Петербурзі, на фестивалі еротичної літератури «Березневі Коти» в Ужгороді, у рамках вечору ретроспективи світової відеопоезії у Красноярську, на літературно-мистецькому фестивалі «Текстура» в Харкові, на фестивалі «Meridian Czernowitz», «Покрова» та багатьох інших.

П’єса Христі Венгринюк «Хворі клепсидри» потрапила у шорт-лист найкращих п’єс конкурсу «Драма.UA.» (2011). Також отримала премію літературного конкурсу «Смолоскип» (2011). Стипендіатка програми Польського уряду для молодих науковців в галузі літературознавства (2010-2011). Перемогла конкурс на участь у варшавському фестивалі міжнародної поезії (2013).

Співзасновниця дитячого арт-видавництва «Чорні вівці».
Обов'язкоао долучайтесь до розмови! Щоб не пропустити, тисніть нагадайку за посиланням:



0 коментарів

Залишити коментар

avatar