19 Квітня 2024, 19:25 | Реєстрація | Вхід
/ Загадковий Микола Гоголь: культ української містики - 14 Грудня 2020

Загадковий Микола Гоголь: культ української містики

Категорія: «Події»
Дата: 14 Грудня 2020 (Понеділок)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 407


14 грудня об 11.00 в рамках проєкту «Гра зі смислами» відбудеться обговорення книги видатного українського письменника Миколи Гоголя «Вечорниці на хуторі поблизу Диканьки». Ведучі онлайн-розмови Анатолій Горовий та Ірина Костюк розкажуть цікаві факти про книгу, поділяться власними враженнями та зачитають відгуки читачів.

«Вечорниці на хуторі поблизу Диканьки» — перша книга Миколи Гоголя (окрім поеми «Ганц Кюхельгартен», надрукованої під псевдонімом). Цикл представляє збірник унікальних творів, наповнених народними повір’ями, казковими подіями і фантастичними історіями.

До написання «Вечорів на хуторі біля Диканьки» Гоголь був змушений вдатися через важке фінансове становище. Перший том циклу був виданий в 1831 році, а другий – через рік. Твори Гоголя відразу ж набули неабиякої популярності.

Поряд з високим поетичним стилем і романтичними елементами, Гоголь щедро наситив всі твори циклу живої розмовної промовою. Це анітрохи не зіпсувало їх, навпаки, додало неповторний колорит і народний характер.

Доєднуйтеся до прямого етеру, ставте запитання, пишіть відгуки та свої думки в коментарях.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar