20 Квітня 2024, 13:15 | Реєстрація | Вхід
/ Ганна Гайворонська – біла ластівка Донбасу - 10 Грудня 2020

Ганна Гайворонська – біла ластівка Донбасу

Категорія: «Події»
Дата: 10 Грудня 2020 (Четвер)
Час: 12:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 603


10 грудня об 11.00 відбудеться поетична онлайн-зустріч з поетесою, патріоткою та громадською діячкою Ганною Гайворонською. Прямий етер перекине літературний місток між Києвом та Луганською областю. Модеруватиме подію Богдана Гайворонська.

Ганна Гайворонська все своє свідоме життя прожила на Луганщині, навчалася в російських школах. Українську мову вивчила самотужки по словниках. Перший вірш «Ранок» було надруковано у рідному містечку Кремінна, в районній газеті «Під прапором Леніна», коли юній поетесі було всього 15 років. Перша поетична збірка з передмовою відомого українського поета Петра Засенка вийшла у видавництві «Донбас» у 1988 році. За цю книгу поетесу і було прийнято до лав Національної спілки письменників України. Вірші друкувалися в обласній та загальноукраїнській пресі - «Літературна Україна», «Ранок», « Дніпро», «Київ».

Закінчила Київський державний університет Т.Г. Шевченка в 1982 році, отримавши диплом журналіста. Авторка дванадцяти книжок.

З 1992 по 1999 рік - засновник, видавець і редактор (одноосібно) української літературно-мистецької газети «Кам’яний Брід» на 8 шпальтах. На той час в Луганську були закриті всі україномовні часописи. Кошти на видання засновниця шукала сама по всьому світу. За свою патріотичну діяльність нагороджена медаллю Всеукраїнського Товариства «Просвіта» - «Будівничий України».

У 2017 році отримала найвищу нагороду Національної Спілки письменників України - медаль «Почесна відзнака». Відзначена президентською стипендією 2019-2020 років.

Долучайтеся до прямого етеру на сторінці бібліотеки, щоб поспілкуватися з поетесою та поставити їй свої запитання.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar