19 Квітня 2024, 01:33 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецькі Вівторки «Ія Ківа: старі та нові вірші» - 8 Грудня 2020

Мистецькі Вівторки «Ія Ківа: старі та нові вірші»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Грудня 2020 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Харків
Місце: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: sumire_violette
Кількість переглядів: 406


8 грудня 2020 року Мистецькі Вівторки з Марко Терен запрошують на вечір поетки і перекладачки Ії Ківи, яка почитає вірші з книжки «Перша сторінка зими» і тексти, написані протягом останніх двох років.

Вечір відбуватиметься в онлайн-форматі у фейсбуці. Початок о 19.00.


Ія Ківа — поетка, перекладачка, журналістка, членкиня Українського ПЕН. Народилася 4 травня 1984 року в Донецьку. Закінчила філологічний факультет Донецького національного університету (російська філологія, культурологія). Також студіювала графічний дизайн. Через російсько-українську війну влітку 2014 року переїхала до Києва. Працює перекладачкою, редакторкою, журналісткою.

Пише українською та російською мовами. Українською почала писати з початком війни. Вірші, переклади та рецензії друкувалися у вітчизняній та закордонній періодиці, в антологіях Ukraińskа nadzieja, «Антологія молодої української поезії III тисячоліття», «Порода. Антологія українських письменників Донбасу», «Поетичне метро» та ін. Авторка поетичних збірок «Подальше от рая» (2018) та «Перша сторінка зими» (2019). Вірші перекладалися англійською, польською, литовською, французькою, українською, чеською, румунською, словенською, тамільською та гінді.

Перекладачка роману Марії Галіної «Автохтони» українською (2016), співперекладачка поетичної збірки Лесика Панасюка «Крики рук» російською (2018). Перекладає сучасних українських поетів російською (Сергія Жадана, Олега Коцарева, Юлію Стахівську, Олену Гусейнову та ін.), також перекладає білоруську та польську поезію українською та російською мовами. Як перекладачка та редакторка дитячих книжок співпрацює з програмою «Піжамна бібліотечка» (PJ Library).

Лауреатка низки міжнародних і українських фестивалів та конкурсів, зокрема міжнародного фестивалю поезії «Емігрантська ліра» (2016) та міжнародного поетичного конкурсу «Гайвороння» (2019). Лауреатка премії ім. Юрія Каплана (2013), літературного конкурсу видавництва «Смолоскип» (2018, IV премія), української перекладацької премії Metaphora (2018) та ін. Переможниця II поетичного турніру ім. Нестора Літописця (2019). Книжка «Подальше от рая» увійшла до списку найкращих книжок 2018 року за версією PEN Ukraine. Поетична збірка «Перша сторінка зими» отримала спецвідзнаку журі премії «ЛітАкцент-2019» і увійшла до списку найкращих книжок 2019 року за версією PEN Ukraine.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar