24 Квітня 2024, 08:05 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Майдан. Пряма мова. Книга ІІ» - 1 Грудня 2020

Презентація «Майдан. Пряма мова. Книга ІІ»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Грудня 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Будинок профспілок, 2-й поверх
Адреса: Майдан Незалежності, 18/2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 421


Багато майданівців згадують 1 грудня 2013 року. До центру Києва тоді прийшли, за різними оцінками, від 500 тисяч до мільйона протестувальників. Люди з усієї України були обурені розгоном у позаминулу ніч прихильників євроінтеграції. Тепер багато хто стверджує, що саме 1 грудня Євромайдан переріс у Революцію Гідності.

28 інтерв'ю, записані фольклористом, кандидатом філологічних наук Оленою Чебанюк упродовж 2014–2019 років із учасниками та свідками подій Революції Гідності в Україні, складають другу книгу збірника «Майдан. Пряма мова», що продовжує видавничу серію «Усна історія Майдану 2», започатковану Національним музеєм Революції Гідності.

Усні свідчення зібрано за допомогою неструктурованого інтерв'ю на засадах oral history як наукового методу. Публікуються розповіді представників різних релігійних конфесій, майданівських сотень, політичних і громадських об'єднань, медиків, митців, активістів, волонтерів із числа учасників і свідків протестних акцій листопада 2013-го – лютого 2014 року.

Новинку представлять:

  • Олена Чебанюк – авторка й упорядниця книжки, фольклорист, кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Інститут мистецтвознавства, фольклористики й етнології ім. М.Т.Рильського.
  • Леся Онишко – модератор, кандидат історичних наук, учений секретар Національного музею Революції Гідності.
Попередній том, «Майдан. Пряма мова. Книга І», потрапив до десятки найкращих бібліографіних видань 2019 року.

«Майдан. Пряма мова» – це серія книг, які містять інтерв’ю, записані з учасниками та свідками подій Євромайдану. Це друга книжка серії усних історій, започаткованої Національним музеєм Революції Гідності. Збирати свідчення науковці Олена Чебанюк та Оксана Ковальова почали у 2014 році. У книжці спогади учасників і свідків Революції Гідності подано майже без редакторського втручання з метою найточнішого документального передавання свідчень і характерів опитаних. Видання містить сканкоди, за допомогою яких можна слухати історії оповідачів в аудіоформаті.

Через карантин, у приміщенні може перебувати обмежена кількість людей. 
Невдовзі реєстрація на подію буде закрита: https://cutt.ly/Hhdat0F 
Запрошуємо дивитися трансляцію.
Пресслужба Нац.музею Революції Гідності: press@maidanmuseum.org, +380986611833.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar