20 Квітня 2024, 16:43 | Реєстрація | Вхід
/ Вечір читань просто неба «Поезія з війни» | Музей Майдану - 10 Липня 2020

Вечір читань просто неба «Поезія з війни» | Музей Майдану

Категорія: «Події»
Дата: 10 Липня 2020 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Національний Музей Революції Гідності, «М³: Майдан. Меморіал. Музей»
Адреса: алея Героїв Небесної Сотні, 3–5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 611


У всіх війнах поперед війська йдуть поети і музиканти. Іноді трапляється так, що воїни є одночасно й поетами. Історії різні – часом поети йдуть у військо, а трапляється, що військові вперше в житті беруться за ручку (чи то пак, клавіатуру смартфону), аби вилити пережите у поетичних рядках.

10 липня о 19:00 у центрі Києва ті, хто буває на передовій, читатимуть свої вірші. Хтось із них воював, хтось зупиняв кровотечі, хтось споряджав бійців, а хтось – сповіщав і висвітлював. А головне, всі вони змогли вдихнути масиви своїх переживань – у творчість.

Національний Музей Революції Гідності вже другий рік поспіль організовує читання «Поезія з війни». Цьогоріч вони відбудуться у виставково-освітньому просторі просто неба «М³: Майдан. Меморіал. Музей» (Куб), розташованому за адресою алея Героїв Небесної Сотні, 3–5 на місці будівництва Музею Свободи – Музею Майдану.

Свої тексти читатимуть: 

  • Олена Герасим'юк, письменниця, авторка книжок «Глухота», «Розстрільний Календар», «Тюремна Пісня», громадська активістка, доброволиця медичного батальйону «Госпітальєри» УДА;
  • Ія Ківа, поетка, перекладачка, журналістка, членкиня Pen Ukraine, переселенка з Донбасу, авторка поетичних збірок «Подальше от рая» і «Перша сторінка зими»; 
  • Андрій Кириченко, майор ЗСУ, учасник війни на сході, поет, член НСПУ, автор поетичної збірки «От така війна»;
  • Назар Розлуцький, поет, учасник російсько-української війни, автор книги «Нотатник мобілізованого».
Українська поезія війни має свою історію – від балад і дум, козацьких пісень, пісень стрілецьких і повстанських до текстів війни сучасної. Адже на кожну війну припадає відповідна кількість віршів та пісень. 

Яка вона, поезія сучасної війни? Приходьте, і дізнаєтеся!

Модерує поетичний вечір Северин Наливайко – працівник Національного музею Революції Гідності, журналіст.

Вхід вільний. Але необхідно обов’язково зареєструватися, щоб організатори могли безпечно й комфортно розмістити  відвідувачів.

Слідкуйте за наближенням події в мережі Facebook: facebook.com/events/923494238153145/



0 коментарів

Залишити коментар

avatar