26 Квітня 2024, 16:46 | Реєстрація | Вхід
/ Читацький клуб: «Улісс» Джеймса Джойса - 31 Травня 2020

Читацький клуб: «Улісс» Джеймса Джойса

Категорія: «Події»
Дата: 31 Травня 2020 (Неділя)
Час: 16:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Літературний клуб «Пломінь»
Адреса: провулок Шевченка, 5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 518


Роман, який неодмінно входить у списки найкращих літературних творів всіх часів, а одночасно з тим займає перші місця в списках найчастіше недочитаних книг. Текст, який багато літературознавців називають вершиною модерністської прози і предтечею постмодерністської. Роман – величезна енциклопедія літературних стилів, у якій Джойс заховав безліч загадок, котрі вже майже сто років не дають спокою дослідникам та читачам. Роман, який або захоплює і змушує постійно повертатись до нього, наново інтерпретуючи, розгадуючи, домислюючи його, або, навпаки, відвертає від себе складністю, вимогливістю, постійними алюзіями та посиланнями на тисячолітню людську культуру та історію. Літературний твір, читання якого є справжнім випробуванням, складною та кропіткою працею над текстом, безкінечним звертанням до інших текстів, коментарів та пояснень. Справжня модерністська «Одіссея», спробувати познайомитись із якою та долучитись до розшифровки якої, якщо ви любите літературу, варто бодай раз у житті. 

«Улісс» Джеймса Джойса.

Якщо ви давно хотіли прочитати цей текст, але все не наважувались, або одного разу почали і вам не вистачило сил, аби закінчити, чи ви вже прочитали цей епохальний твір, і може навіть не раз, і хочете обговорити його в компанії таких же відчайдухів, як і ви – настав той день.

Після карантину ми зберемося в літературному клубі «Пломінь» для того, щоби доторкнутися до спадку справжньої глиби літератури Джеймса Джойса і спробуємо бодай підступитися до його тексту «Улісс».

Якщо сприятиме погода – проведемо розмову на свіжому повітрі у дворі Козацького Дому.


31 травня, 16:00. Київ, Літературний клуб «Пломінь», провулок Шевченка, 5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar