19 Квітня 2024, 02:14 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс художнього репортажу «Юний Самовидець» - 15 Лютого 2020

Конкурс художнього репортажу «Юний Самовидець»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 15 Лютого 2020 (Субота)
Час: 01:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1107


Поза рамками. Конкурс «Юний Самовидець» чекає на несподівані репортажі від школярів зі всієї України
 
Конкурс «Юний Самовидець» відбувається вдруге і шукає цікаві художні репортажі від школярів різного віку. Переможці отримають грошові премії та подарунки.

«Юний Самовидець» - це конкурс-меморіал, присвячений пам’яті Степана Чубенка — 16-річного школяра із Краматорська, вбитого бойовиками «ДНР» у 2014 році в Донецьку за проукраїнську позицію. Головним завданням конкурсу є дати можливість висловитися у цьому жанрі журналістам-початківцям шкільних видань і проявити їхню активну громадську позицію.
 
Тема другого конкурсу - «Поза рамками». Хто ми і які рамки нас обмежують? Як живуть люди, які не вписуються у суспільні рамки? Ті, кого вважають інакшими. З чим їм доводиться стикатися і як боротися? Якими ми стаємо, коли намагаємося чи вже виходимо поза рамки школи, поза очікування батьків чи друзів? На що ми здатні поза цими рамками і як нас це змінює?
 
До розгляду приймаються раніше не публіковані художні репортажі українською мовою. Автори - учні від 1 до 11 класу. Автор повинен спиратися на власний досвід, прагнути об’єктивності, писати тексти самостійно. Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями обраної теми. Оповідь має бути не сухою газетною, а саме художньою.

Надсилати роботи можна до 15 лютого 2020 року через форму http://bit.ly/ys_2
 

Нагороди: І місце – 1 000 грн. ІІ місце – 700 грн. ІІІ місце – 500 грн. Переможців отримають нагороди під час оголошення результатів конкурсу художнього репортажу «Самовидець» у Києві та запрошені на Книжковий Арсенал. Десятка кращих репортажів можуть бути опубліковані організаторами - видавництвом «Темпора» - у збірці.

Журі конкурсу: Марічка Паплаускайте, репортажистка, редакторка відділу «Репортаж» онлайн-журналу The Ukrainians; Ярослава Тимощук, репортажистка, журналістка Тексти.org.uа; Сталіна Чубенко, педагог, учитель російської мови, літератури, матір Степана Чубенка.

Всі новини конкурсу і корисні поради для юних репортерів - на офіційній сторінці «Юного Самовидця» у Facebook: https://www.facebook.com/young.samovydets


0 коментарів

Залишити коментар

avatar