23 Квітня 2024, 10:46 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч із проф. Іваном Монолатієм. Обговорення книги - 22 Січня 2020

Зустріч із проф. Іваном Монолатієм. Обговорення книги

Категорія: «Події»
Дата: 22 Січня 2020 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: ЦПСЄ, ІІ містечко Києво-Могилянської Академії
Адреса: вхід через прохідну НаУКМА (Волоська 8/5) у подвір'я, 2-й вхід (підвал).
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 537


Центр польських та європейських студій та Український ПЕН-центр запрошує 22 січня, в середу о год. 18.00 на зустріч з проф. Іваном Монолатієм. Розмову навколо нової книжки Івана Монолатія поведе проф. Оля Гнатюк. 

Місце зустрчі: ЦПСЄ, ІІ містечко Києво-Могилянської Академії,  вхід через прохідну НаУКМА (Волоська 8/5) у подвір'я, 2-й вхід (підвал).
 
Книжка Івана Монолатія «Від Донецька до Перемишля. Як сучасна література «пам’ятає» українські міста» (Івано-Франківськ, Лілея-НВ, 2019) присвячена літературній пам'яті міст. Окрім міст, названих у заголовку, автор разом з сучасними українськими письменниками походжає по містах: Запоріжжя («Сни неофіта» Павлаа Вольвача) і Миколаїв («Там, де Південь» Олеся Ульяненка), Львів («Танго смерті» Юрія Винничука) і Рівне («Рівне/Ровно» Олександра Ірванця), Івано-Франківськ («Фелікс Австрія» Софії Андрухович) і Чортків («Капелюх, дактилі, сливи» Василя Махна).

«Від Донецька до Перемишля» – це не історія міст і не краєзнавчі нариси, це спроба поглянути, як у літературі віддзеркалена пам'ять міста. Автор поєднав у своїх нарисах три напрямки досліджень: урбаністику, студії над пам'яттю та літературознавство. 

22 січня, 18:00. Київ, Центр польських та європейських студій НаУКМА, вул. Волоська 10


0 коментарів

Залишити коментар

avatar