26 Квітня 2024, 10:26 | Реєстрація | Вхід
/ Обговорення книги Андрія Любки «У пошуках варварів» - 22 Січня 2020

Обговорення книги Андрія Любки «У пошуках варварів»

Категорія: «Події»
Дата: 22 Січня 2020 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Кропивницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Дворцова, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 523


Книгарня «Є» запрошує на обговорення книги Андрія Любки «У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани» (видавництво «Meridian Czernowitz») у рамках книжкового клубу «КОЛОКНИГ». Захід відбудеться 22 січня. Початок – о 18:00. Модераторка – Ольга Крижанівська.

Нова книжка Андрія Любки – це розповідь про землі й народи між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Це приватний щоденник численних подорожей до популярних місць, столиць, але також до загублених у часі й просторі провінцій та невизнаних республік. Чому серби не люблять хорватів, а словенці не вважають себе балканцями, як Дунай не лише ділить, а й сполучає Європу, де й коли македонські даїшники видурюють хабарі, у яку дівчину з Бухареста автор міг би закохатися, скільки можна випити ракії в Сараєві й узо в грецькій таверні – про це та інше Любка розповідає інколи з гумором, а інколи й по-науковому ретельно, долає кордони і ставить під сумнів стереотипи, знайомиться й свариться, шукає нічліг і вдає із себе словака – одним словом, робить усе, що й треба робити, шукаючи варварів.

Читаючи книжку Андрія Любки про Балкани і мешканців, з їхніми переконаннями, страхами і діяннями, виникає стійке відчуття того, що насправді він пише про нас, українців. Зрештою, кожен має своїх однодумців і своїх варварів. Про це і поговоримо 22 січня о 18:00 в форматі читацького клубу «КОЛОКНИГ». Розмову поведе наша добра і мудра Ольга Крижанівська. Запрошуємо усіх! Вхід вільний!


22 січня, 18:00. Книгарня «Є», Кропивницький, вул. Дворцова, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar