28 Березня 2024, 21:24 | Реєстрація | Вхід
/ Підсумки року: презентація 4 книг про Голодомор - 17 Грудня 2019

Підсумки року: презентація 4 книг про Голодомор

Категорія: «Події»
Дата: 17 Грудня 2019 (Вівторок)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний музей Голодомору-геноциду
Адреса: вул. Лаврська, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 497


Наприкінці року Музей Голодомору презентує напрацювання за рік — видання, які є актуальним та новим словом у дослідженні теми геноциду українців.

17 грудня о 13:00 у Музеї Голодомору відбудеться презентація 4 історичних видань про Голодомор-геноцид 1932-1933 рр. Кожне із них розглядає цей злочин проти українців з різного боку.

На презентації науковці та письменники проаналізують термінологію та міфи про Голодомор, розглянуть історичне походження слова «Україна», «Русь», «Росія», а також через спогади очевидців із Київської області розкажуть про реалії 1932-33 рр..

Після представлення видань відбудеться обговорення між авторами та відвідувачами заходу. Активні учасники дискусії отримають презентовані книги про Голодомор за запитання.

Презентовані книги:

«Міфи про Голодомор» — науково-популярне видання, яке покликане спростувати основні міфи про Голодомор в Україні. На підставі наукових аргументів проаналізовано ідеологічну мету кожного міфу, цілеспрямовано нав’язуваного Москвою протягом майже століття з метою розмивання геноцидного характеру злочину Голодомору. 

«Голодомор-геноцид: термінологія» — видання Музею Голодомору, що містить роз’яснення найчастіше вживаних термінів, пов’язаних зі злочином Голодомору-геноциду. Про цей злочин написано близько 20 тисяч книг, брошур, статей, 17 країн визнали Голодомор геноцидом українського народу, однак тривале перебування певної тематики «на слуху» призводить до розмиття термінів та їх значення. У видання зібрано 93 терміни, що охоплюють основні поняття теми Голодомору.

«Україна й українці. Ім’я як поле битви» — науково-популярне видання Віктора Брехуненка, професора, дослідника та директора Інституту дослідження Голодомору, у якій досліджено походження самоназви «Україна» та її перетворення на єдине ім’я українського світу, простежено появу ідентичності «українці», «український народ». «Україна», «Русь», «Росія» — як виникли й співвідносилися перелічені поняття і як змінювалися в часі їх смислові наповнення?

Книга «Спасенна весна. Спогади» виділяється із попереднього переліку своєю художньою наповненістю. Автори книги, Галина Тарнавська та Іван Михалевич, розповідають історії-спогади свідків Тетіївського району. Саме ця місцевість у Київській області зазнала найбільших втрат.

Чекаємо на зустріч з Вами у Музеї Голодомору!

17 грудня, 13:00. Київ, Національний музей Голодомору-геноциду, вул. Лаврська, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar