29 Березня 2024, 09:28 | Реєстрація | Вхід
/ Олесь Санін «Тентен. Репортер ХХ сторіччя» - 5 Грудня 2019

Олесь Санін «Тентен. Репортер ХХ сторіччя»

Категорія: «Події»
Дата: 05 Грудня 2019 (Четвер)
Час: 14:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний музей Голодомору-геноциду
Адреса: вул. Лаврська, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 580


Тентен в Україні! 23 жовтня Музей Голодомору разом із видавництвом Пінзель презентували культовий бельгійський комікс «Тентен. Репортер ХХ віку у країні Сов’єтів». В рамках презентації видання у Музеї Голодомору пройде цикл лекцій, присвячений культовому виданню.

Лектор нашого наступного заходу — Олесь Санін, український кінорежисер, Лауреат Державної премії України ім. Олександра Довженка, Заслужений артист України.

Як серія альбомів про Тентена важлива для Бельгії та розуміння її культури світом, так і творчість одного з провідних режисерів України є визитівкою нашої держави. Тим більше, що із знаменитим фільмом Олеся Саніна «Поводир» і альбомом Ерже «Тентен у Країні Сов’єтів» є багато спільного. 

Події фільму, як і коміксу, відбуваються у 30-х роках в УСРР у часи індустріалізації, колективізації; напередодні й під час Голодомору й репресій представників Розстріляного відродження.

5 грудня о 14:00 в Музеї Голодомору Олесь Санін розповість та продемонструє уривки стрічки «Поводир», розгляне сюжет та проаналізує аналогію із всесвітньовідомим коміксом «Тентен у Країні Сов’єтів».


Київ, Національний музей Голодомору-геноциду, вул. Лаврська, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar