28 Березня 2024, 16:21 | Реєстрація | Вхід
/ «Останні українці Польщі» Олега Криштопи у Львові - 6 Грудня 2019

«Останні українці Польщі» Олега Криштопи у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 06 Грудня 2019 (П'ятниця)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Свободи 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 560


Книгарня «Є» та видавництво «Discursus» запрошують на презентацію книжки художнього репортажу Олега Криштопи «Останні українці Польщі», яка відбудеться 6 грудня. Початок – о 18:30.

Українці, які з діда-прадіда жили на своїх землях, після Другої світової війни опинилися відділені від співвітчизників українсько-польським кордоном. Багатьох із них депортували 1947 року в рамках акції «Вісла» на північ і захід Польщі – доти німецькі землі.

Відомий репортажист Олег Криштопа проїхав Польщею, щоби поспілкуватися з українцями, для яких Україна є більш уявною, ніж реальною, є радше краєм спогадів, аніж намірів. У цій книжці вони розповідають про те, чого зазнали під час переселення, як берегли свою ідентичність у чужій країні, яким було і є ставлення до них поляків. Де вони відчувають свій дім? Чи виростуть їхні внуки українцями? Чим відрізняються від українців у Польщі – емігрантів останніх хвиль?

На ці питання читач шукатиме відповідей разом з автором.

Репортажист Олег Криштопа та фотографиня Христина Бурдим проїхали 6500 кілометрів Польщею, зустрілися з тамтешніми українцями й задокументували історії тих, хто зберіг свою національну ідентичність.

Книжку «Останні українці Польщі» ілюструють фотографії, що з’явились під час експедиції Польщею. А історичний контекст депортації українців пояснив у передмові історик Роман Кабачій.

Олег Криштопа - письменник, журналіст. Народився у 1978 році в Івано-Франківську. Живе у Києві. Автор понад десятка книжок у жанрі прози та нон-фікшн. Переможець Першого конкурсу художнього репортажу «Самовидець». Автор історичного телепроєкту «Машина часу».

Учасники заходу:

  • Олег Криштопа, репортажист, автор книжки,
  • Христина Бурдим, фотографиня проєкту «Останні українці Польщі».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar