26 Квітня 2024, 13:06 | Реєстрація | Вхід
/ «Перманентна революція» Аліси Ложкіної у Києві - 28 Листопада 2019

«Перманентна революція» Аліси Ложкіної у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 28 Листопада 2019 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Національний центр «Український дім»
Адреса: вул. Хрещатик, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 537


Книга провідної української кураторки та арт-критикині є спробою пов’язати у цілісний наратив історію розвитку вітчизняних образотворчих практик від зародження модернізму до наших днів. 

Особливий акцент — на феноменах часів незалежності. Як змінювалася мова мистецтва протягом останніх півтора сторіччя? Яку роль у цьому процесі відігравали турбулентності в країні, що пережила цілу низку трансформацій — від статусу провінційної околиці Російської імперії через непростий етап побудови соціалізму, аж до здобуття незалежності, Помаранчевої революції, Революції гідності і наступного непростого періоду нашої новітньої історії? У дослідженні подано короткий огляд центральних подій та явищ в українському мистецтві, а також розмаїтий ілюстративний матеріал, що охоплює десятки музейних колекцій, приватних зібрань, архівів художників та їхніх родин.  

Команда проекту вирішила підтримати тренд на децентралізацію мистецьких процесів. 
28 листопада до 19.00 в Українському домі відбудеться київська презентація проекту.

Видання здійснено в рамках ґрантового проекту міжнародної співпраці Українського культурного фонду в тристоронньому партнерстві між ініціатором та координатором проекту ZenkoFoundation, а також видавництвами ArtHuss (Київ, Україна) і Nouvelles Éditions Place (Париж, Франція). Перший наклад книжки, реалізований за підтримки Український культурний фонд, вийде українською мовою у Києві та французькою мовою у Парижі. Його буде безкоштовно передано у культурні інституції та бібліотеки по всій Україні та Франції. 


28 листопада, 19:00. Київ, Національний центр «Український дім», вул. Хрещатик, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar