20 Квітня 2024, 09:48 | Реєстрація | Вхід
/ «Спомини бабці Кавунихи» Тараса Циклиняка - 25 Листопада 2019

«Спомини бабці Кавунихи» Тараса Циклиняка

Категорія: «Події»
Дата: 25 Листопада 2019 (Понеділок)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 552


Книгарня «Є» запрошує на презентацію п’ятого тому «Спомини бабці Кавунихи» Тараса Циклиняка, яка відбудеться 25 листопада в рамках історичного проекту «Дитинство Тернополя». Початок – о 19:00. Модератор – Юрій Матевощук.

Нова книжка «Спомини бабці Кавунихи» містить кілька інтерв'ю із знаною тернопільською краєзнавицею Любомирою Бойцун про давній Тернопіль. Окрім спогадів книга містить дані про тернопільські підземелля.

Він знає Тернопіль таким, яким не бачить його жоден корінний тернополянин. Він відкриває гостям місто через історії мешканців. Його екскурсійні маршрути пролягали через покинуті будинки, кладовища і Богом забуті дворики. Він знає, як жилося охоронцю кладовища, хто першим у місті почав поливати вулиці і в якому з будинків відбувається щось містичне. Він – це дослідник, краєзнавець та екскурсовод Тарас Циклиняк.

Проект «Дитинство Тернополя» – це результат 10-річної праці краєзнавчих розвідок про Тернопіль, яка втілена у відео та книгах. Краєзнавча хроніка про радянський Тернопіль, а також це розповідь про життя дітлахів, яким вони сприймали світ, яким вони сприймали Тернопіль, розбитий війною, розповіді про українців євреїв та поляків, які жили у місті з XVI по XX століття




0 коментарів

Залишити коментар

avatar