26 Квітня 2024, 14:03 | Реєстрація | Вхід
/ ІІ Літературний конкурс «Житомир TEN» - 10 Листопада 2019

ІІ Літературний конкурс «Житомир TEN»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 10 Листопада 2019 (Неділя)
Час: 00:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Житомир
Адреса: вул. Київська, 45
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 947


ГО «Разом творимо добро» і засновниця Регіонального літературного конкурсу «Житомир TEN» письменниця Світлана Соболевська оголосили проведення ІІ Регіонального літературного конкурсу «Житомир TEN» 

До участі у Конкурсі запрошуються учасники літературно-мистецьких об’єднань, члени поетичних клубів і самодіяльні автори. Вік учасників – від 16 років. Твори на конкурс приймаються з 10 жовтня до 10 листопада.

Конкурс проводиться з метою: 

  • розвитку жанру поезії; 
  • популяризації та вшанування імені видатного житомирянина – поета і перекладача Бориса Тена (Миколи Васильовича Хомичевського);
  • обміну досвідом і зміцнення творчих зв’язків між українськими літературно-мистецькими об’єднаннями, поетичними клубами, самодіяльними авторами та залучення їх до участі в культурному житті Житомирщини.
На електронну адресу конкурсу zhytomyr10@ukr.net учасник надсилає добірку творів з 5 віршів (вірші можуть бути як римовані, так і не римовані; поеми до розгляду не приймаються; мова творів - українська), яка розглядається членами журі, а також заповнену заявку учасника за встановленим зразком. 
Заявка на участь у Регіональному літературному конкурсі «Житомир TEN»:

  1. Прізвище, ім’я та по-батькові (повністю), літературний псевдонім (якщо твори подаються під псевдонімом)
  2. Місце проживання (місто, селище, село)
  3. Електронна адреса
  4. Контактні телефони (з кодом міста або мобільного оператора)
  5. Інші дані, що, на думку учасника конкурсу, можуть бути важливими (коротко (до 5-ти речень) про попередні творчі досягнення учасника та участь у літературному житті)
Після попереднього ознайомлення із творами журі прослуховує конкурсантів і визначає переможців за такими критеріями оцінювання:

  • актуальність і тематична спрямованість творів (від 1 до 10 балів);
  • оригінальність сюжету та версифікаційна майстерність (від 1 до 10 балів);
  • ідейно-художня цілісність твору (від 1 до 10 балів);
  • рівень володіння словом (виступ автора, що дає можливість заробити ще один додатковий бал).
На конкурсі учасник читає один вірш, тривалість виступу не повинна перевищувати 5 хвилин. За підсумками конкурсного перегляду журі остаточно визначає 10 переможців. Конкурс відбудеться 7 грудня у Житомирському обласному літературному музеї за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 45. Про графік проведення конкурсу учасникам буде повідомлено додатково. Телефон для довідок: (099) 506-73-07

З метою максимальної відкритості Регіонального літературного конкурсу «Житомир TEN» учасники можуть ознайомитися зі складом журі.

Суддівський склад-трійка:

  • Ірина Зелененька (м. Вінниця) – письменниця, літературознавець, критик, лауреат літературної премії імені Андрія М’ястківського (2018), Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського (2019). Керівник літературно-мистецької студії «Інверсія серця», модератор літературно-мистецьких акцій, член журі Всеукраїнських літературних фестивалів, член редакційних колегій наукових збірників та літературно-мистецьких альманахів, авторка наукових праць, зокрема, літературознавчої монографії за творчістю поета Тараса Мельничука.
  • Андрій Кириченко (м. Біла Церква, Київська обл.) – письменник, переможець та учасник багатьох Всеукраїнських і міжнародних літературно-мистецьких фестивалів.
  • Валерій Хмелівський (м. Бердичів, Житомирська обл.) – письменник, дипломант IV Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Леся Мартовича (2018), переможець Житомирського обласного конкурсу «Краща книга року – 2018» у номінації «Поезія року» (2018), лауреат премії імені Василя Юхимовича (2019). Засновник та організатор Всеукраїнського відкритого літературно-мистецького конкурсу імені Всеволода Нестайка, фестивалю-конкурсу поезії та авторської пісні імені Віктора Ізотова «Бердичів скликає друзів». 



0 коментарів

Залишити коментар

avatar