29 Березня 2024, 10:08 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Кирила Ткаченка «Праві двері зліва» - 6 Листопада 2019

Презентація книжки Кирила Ткаченка «Праві двері зліва»

Категорія: «Події»
Дата: 06 Листопада 2019 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Д.Яворницького, 55
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 530


Книгарня «Є» та видавництво «Критика» запрошують на презентацію книжки Кирила Ткаченка «Праві двері зліва. Німецька радикальна лівиця і революція та війна в Україні в 2013-2018 роки» за участю автора. Захід відбудеться 6 листопада. Початок – о 18:30.

Історик Кирило Ткаченко у науковій, а водночас і публіцистичній книжці «Праві двері зліва» аналізує зміни у політичній поведінці німецьких ліворадикальних сил у зв'язку з їхнім ставленням до процесів, що їх у цьому середовищі називають «українською кризою» – Революції гідности та реакції на неї офіційної Москви, тобто анексії Криму та російсько-української війни на Донбасі. За спостереженнями дослідника, некритично прийнявши московсько-імперіалістичну візію, німецька радикальна лівиця істотно зблизила власну позицію з поглядами своїх буцімто опонентів у крайньо-правому сегменті ідеологічного спектру. Це уможливило не тільки програмові змістові перетини між ними, а й навіть спільні скоординовані політичні акції. На думку автора, цей феномен є симптомом і складником ширшої тенденції, притаманної західній радикальній лівиці загалом – мотивованого антилібералізмом геополітичного повороту, який оприявнюється в готовості солідаризуватися з будь-яким диктаторським режимом,аби тільки той позиціонував себе як антизахідний. Розглядаючи ці тенденції на конкретному прикладі лівих радикалів у Німеччині, дослідник задля увиразнення інтелектуального та подієвого контексту окреслює усталений у німецькій культурі традиційний образ України й окремо спиняється на чинниках сучасної політики історичної пам'яті, здатних завадити взаєморозумінню німецького та українського суспільств.

Кирило Ткаченко студіював філософію в Києві (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка) та Мюнхені (Ludwig-Maximilians-Universität), нині – докторант Університету Віадрина (Франкфурт-на-Одері), готує дисертаційне дослідження, присвячене шахтарському руху на Донбасі в 1989–1993 роках. Крім численних розвідок на філософські, історичні та соціологічні теми, має у своєму творчому доробку монографію про американську пенітенціярну систему «Der Fall Mumia Abu Jamal: Rassismus, strafender Staat und die US-Gefängnisindustrie» (Münster: Unrast Verlag, 2012).


6 листопада, 18:30. Дніпро, проспект Д.Яворницького, 55


0 коментарів

Залишити коментар

avatar