25 Квітня 2024, 20:55 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція «Образ України в сучасній німецькій культурі» - 7 Листопада 2019

Лекція «Образ України в сучасній німецькій культурі»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 07 Листопада 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 567


Книгарня «Є» та видавництво «Критика» запрошують на лекцію-презентацію Кирила Ткаченка «Образ України в сучасній німецькій культурі (в контексті інтерпретацій Майдану та російсько-української війни)». Захід відбудеться 7 листопада. Початок – о 18:30.

Яким є образ України в Німеччині? Як відобразилась на ньому політика пам’яті, що домінує в сучасному німецькому суспільстві? Як це позначається на публічних дебатах довкола «української кризи»? Чому прагнення «зрозуміти Росію» досі залишається легітимною та впливовою позицією в німецьких ЗМІ та в середовищі політиків і бізнесменів?

Відповідь на ці запитання можна почути під час лекції Кирила Ткаченка, автора розвідки «Праві двері зліва: німецька радикальна лівиця і революція та війна в Україні, 2013-2018 роки», що вийшла цього року у видавництві «Критика». Під час лекції автор зупиниться на тих політичних силах в Німеччині, які виявилися найбільш сприйнятливими до кремлівської інтерпретації подій в Україні, та окреслить низку проблем, що стають на перешкоді порозумінню сучасного українського та німецького суспільств.

Кирило Ткаченко – соціолог, історик, публіцист. Студіював філософію в Києві (Київський національний університет ім. Тараса Шевченка) та Мюнхені (Ludwig-Maximilians-Universität), нині – докторант Університету Віадрина (Франкфурт-на-Одері), готує дисертаційне дослідження, присвячене шахтарському руху на Донбасі в 1989–1993 роках. Досліджував розбудову тюремної системи у Сполучених Штатах, останні роки займається аналізом трансформації українського суспільства після проголошення Незалежності. Від 2014 року критично відстежує реакцію німецької лівиці на події в Україні, пов’язані з Евромайданом та російсько-українською війною. Книжка «Праві двері зліва» підсумовує численні авторові дописи на цю тему, опубліковані німецькою та англійською мовами. Автор монографій «Від конкретного до загального: Історія американського в’язня» (2010) та «Der Fall Mumia Abu-Jamal: Rassismus, Strafender Staat und die US-Gefängnisindustrie» (2012).




0 коментарів

Залишити коментар

avatar