19 Квітня 2024, 09:45 | Реєстрація | Вхід
/ «ЗНАК. Українські товарні знаки 1960–1980» у Львові - 31 Жовтня 2019

«ЗНАК. Українські товарні знаки 1960–1980» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 31 Жовтня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Центр міської історії
Адреса: вул. акад. Богомольця, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 543


31 жовтня о 18:30 запрошуємо на презентацію дебютної книжки «ЗНАК. Українські товарні знаки 1960–1980» У,Н,А колективу у Львові.

Дослідження У,Н,А колективу присвячене історії українського графічного дизайну, зокрема галузі корпоративної ідентичності часів відлиги, застою та перебудови. У книжці співіснують два наративи — візуальний і текстуальний, що розкривають обрану тему в ширшій хронологічній перспективі: з аванґарду початку XX століття й до наших днів, адже матеріал потребує і наочності, й коментування. Більше фокусуючись на харківській школі промграфіки та доробку Володимира Побєдіна, видання демонструє архівні матеріали, називає імена й описує процеси та впливи в графічному дизайні України в локальному та глобальному контекстах.

Про це визначне явище у графічному дизайні в Україні та про хід дослідження, поговоримо з авторками книжки, учасницями У,Н,А колективу (Уляна Биченкова, Ніка Кудінова, Альона Соломадіна) та дослідницею, одної з авторок книжки, Лією Безсоновою.

У,Н,А колектив (Уляна Биченкова, Ніка Кудінова, Альона Соломадіна) — об’єднання, сфокусоване на дослідницько-кураторських практиках у графічному дизайні. 

IST Publishing – незалежний український small press, що спеціалізується на книгах про сучасну культуру та мистецтво. Фокус видавництва спрямовано на публікацію досліджень українського мистецтва з їх подальшим перекладом іноземними мовами. Іншою складовою діяльності видавництва є переклад фундаментальних текстів про теорію та історію мистецтва, філософію мистецтва, соціологію культури від провідних іноземних дослідників українською. Окремим інтересом редакторського колективу є видання артбуків. 


31 жовтня о 18:30. Львів, Центр міської історії, вул. акад. Богомольця, 6. Вхід вільний

Заповнення он-лайн форми передбачає можливість отримання примірника книжки безкоштовно на основі ваших відповідей, професійних класифікацій, вмотивованості. Посилання на форму та більш детальна інформація: https://bitly.su/u6QIi28M Кількість книжок обмежена, тож поспішайте.

Проект реалізовується у рамках НОРД: Навчання, обміни, резиденції, дебюти - програма УКФ та у співпраці з IST Publishing


0 коментарів

Залишити коментар

avatar