25 Квітня 2024, 02:10 | Реєстрація | Вхід
/ Поетичні читання «Стихії»: Повітря, Вогонь, Вода і Земля - 8 Жовтня 2019

Поетичні читання «Стихії»: Повітря, Вогонь, Вода і Земля

Категорія: «Події»
Дата: 08 Жовтня 2019 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Кінотеатр «Ліра»
Адреса: вул. Велика Житомирська, 40
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 909


8 жовтня у середмісті Києва зійдуться поетичні стихії: Повітря, Вогонь, Вода і Земля.

Поет Іван Андрусяк підкорюватиме повітряну стихію разом зі збіркою «Чорний лелека», Вікторія Стах запалюватиме вогняними поезіями зі збірки «Шиза», а Олег Рибалка показуватиме, як тече Вода у його віршах зі збірки «Ідентифікація». Це буде справді незвичайна поетична вечірка!

Детальніше про поетичний проєкт «Стихії», який складається з чотирьох збірок» (видавництво «Легенда»):

Іван Андрусяк «Чорний лелека» - Повітря

Автор про збірку: «В останні роки мене більше знають як дитячого письменника — проте «дорослі» вірші й далі до мене приходять. Щоправда, я вже навчився далеко не всі з них записувати. Більшість просто відпускаю — хай летять, віршам на волі краще…
Але ці — записав.
Мабуть, тому, що в кожному з них я бачу дещо достатньо важливе для того, щоб вам це сказати. І щоб ви це почули…»

Василь Шкурган «Діправді» - Земля

Ця книжка виразно демонструє невичерпні можливості української мови. Сучасна поетика, яскрава метафорика, ефектна лексична й евфонічна гра, глибина смислів та емоційних реакцій — і все це гуцульським діалектом. Так пише Василь Шкурган — чи не «найекзотичніший» на позір, а насправді один із найцікавіших сучасних українських поетів.

Вікторія Стах «Шиза» - Вогонь

Цим віршам майже тридцять років, і склали їх «кілька авторів». Чому в лапках? Бо насправді всі ці поети — псевдоніми Вікторії Стах, яка 1990 року вирішила порушити тодішні поетичні стереотипи і сконструювала поетів із різними та доволі незвичними амплуа. Мети — епатувати тодішню літературну публіку — Вікторія домоглася, спричинивши своїм поетичним артефактом шквал цілком полярних реакцій читачів, — від обурення до захвату. З-поміж еротичних (чи псевдоеротичних) поеток з цієї літературної містифікації вибивався тільки Віхтір Остап — «автор» паліндромонів, себто текстів, що читаються однаково від початку до кінця і від кінця до початку.

Олег Рибалка «Ідентифікація» - Вода

У світі, що приходить після постмодерну, коли фактично завершується розпад усіх структур, людині дуже важливо збагнути, хто вона, де опинилася і з чим залишилася — що для неї все ще є цінністю і чому?
Поетичні розмисли про це й склали книжку «Ідентифікація» письменника Олега Рибалки, автора відомої антиутопії «Гра в життя» (премія «Глиняний кіт» за найкращий фентезійний роман).


8 жовтня, 19:00. Кінотеатр «Ліра» (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 40)


0 коментарів

Залишити коментар

avatar