27 Квітня 2024, 02:30 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація Олега Шинкаренка «Бандера Distortion» - 26 Вересня 2019

Презентація Олега Шинкаренка «Бандера Distortion»

Категорія: «Події»
Дата: 26 Вересня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 599


Книгарня «Є» та видавництво «Дім Химер» запрошують на презентацію нової книжки знаного київського письменника Олега Шинкаренка «Бандера Distortion», що відбудеться 26 вересня. Початок – о 18:30.

Артем Кочубей — київський журналіст та палкий прихильник «русского мира» — постійно отримує погрози за свої публікації, аж доки йому скрізь не починають увижатися «бандерівці». Тікаючи від «переслідування» до Москви, журналіст випадково сідає не в той потяг і прямує до Костянтинівки, де тривають обстріли. Та ще й в купе Артему трапляється сусідка — патріотично налаштована українська снайперка Гремислава, яка на дозвіллі пише роман про Степана Бандеру… Щоразу, як дівчина зачитує рукопис, переляканий та водночас скептично налаштований Артем переноситься у 1910-1950 роки, — і війна тодішня накладається на війну теперішню, утворюючи гримучий екзистенційний коктейль, замішаний на сюрреалізмі та фантастиці, приправлений гротеском та блискучою сатирою.

Утім, «Бандера Distortion» — це не спроба «очорнити» чи «обілити» Бандеру, а на диво «повноколірна» історія, яка представляє його реальним героєм та живою людиною. Адже медійний образ Степана Бандери існує завдяки його постійному спотворенню у свідомості мас — і завдяки цьому «спотворенню» Бандера часом набуває абсолютно нового звучання, подібно до музичного ефекту distortion, який змінює звук гітари таким чином, що виникає ніби цілком інший інструмент.

Олег Шинкаренко — відомий прозаїк, журналіст, «найпослідовніший абсурдист в сучасній українській літературі», автор романів «Кагарлик» (виданий англійською 2016 р.), «Перші українські роботи», «Череп» та збірки оповідань «Як зникнути повністю» (премія видавництва «Смолоскип»). «Бандера Distortion» — нова, експериментальна книга автора, що вийшла друком у «Домі Химер» восени 2019 року.

26 вересня, 18:30. Вінниця, Вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar