24 Квітня 2024, 14:42 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація журналу «Локальна історія» у Рівному - 29 Серпня 2019

Презентація журналу «Локальна історія» у Рівному

Категорія: «Події»
Дата: 29 Серпня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 531


Книгарня «Є» та проект «Локальна історія» запрошують на презентацію історичного ґлянцевого журналу «Локальна історія», що відбудеться 29 серпня. Початок — о 18.30. Учасники: Віталій Ляска, Іван Спринь, Катерина Москалюк. Модерує Тетяна Чіхрай.

«Локальна історія» - перший і поки що єдиний ґлянцевий історичний журнал в Україні. Він став продовженням однойменного проекту. Протягом останніх шести років його учасники досліджували історію локальних місць – сіл та містечок Західної України, а також записували свідчення старожилів про ключові історичні події.

Ці розповіді та інтерв’ю зі сучасними лідерами думок, а також дослідження, репортажі, фотопроекти, мистецькі розвідки, вміщені у журналі, розкривають маловідомі сторінки історії України. Серед найбільш обговорюваних статей, які вже вийшли друком – текст про мандрівницю та журналістку початку ХХ ст. Софію Яблонську, історія художника Никифора Дровняка, інтерв’ю зі Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко та Мустафою Джемілєвим.

Під час презентації автори журналу розкажуть, як втримати баланс між академічною історією та історією публічною, яка може бути цікавою багатьом, а також про місію проекту, виклики для друкованого видання в Україні та перспективи розширення історичного медійного контенту. На презентації буде можливість придбати попередні випуски «Локальної історії».
  • Віталій Ляска - кандидат історичних наук, головний редактор журналу.
  • Іван Спринь - співзасновник журналу.
  • Катерина Москалюк - більд-редакторка журналу, авторка статей.

29 серпня, 18:30. Рівненська Книгарня «Є», вул. Короленка, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar