18 Квітня 2024, 05:22 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Артема Чапая «Дивні люди» | Рівне - 22 Листопада 2019

Презентація книжки Артема Чапая «Дивні люди» | Рівне

Категорія: «Події»
Дата: 22 Листопада 2019 (П'ятниця)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Рівне
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Короленка, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 550


Книгарня «Є» та видавництво «Книги ХХІ» запрошують на презентацію книжки Артема Чапая «Дивні люди», що відбудеться 22 листопада за участю авторки. Початок – о 18:30. Модераторка – Тетяна Чіхрай.

Артем Чапай, відомий уже багатьма своїми книжками, вважає, що, якщо якомусь із його персонажів судилося лишитися в пам’яті, в літературі, то це буде саме головний персонаж роману «Дивні люди». Чому так, більше можна буде довідатися на презентації.

Стьопа Вовк – так звуть головного героя «Дивних людей». Він наш сучасник і він неандерталець, якого українські вчені відтворили за ДНК. Виростає в секретному інституті, замаскованому під гаражний кооператив, і лише після досягнення повноліття виходить у великий світ. Через брак життєвого досвіду та особливості мислення український неандерталець постійно втрапляє у дивні ситуації, а на сапієнсів дивиться поглядом дещо наївного стороннього. Стьопа-неандерталець розмірковує про сапієнсів і часто дивується їм. Це персонаж, який одразу ламає безліч стереотипів – зрештою, це є визначальною складовою світогляду автора, який відомий своїми виступами проти дискримінації будь-якого виду. Зокрема у «Дивних людях» Артем Чапай відстоює права суржика, який вважає цілком природним, та його носіїв. Власне, більша частина роману написана суржиком. Та, звісно, особливо важливими темами і проблемами, які актуалізує автор, є дискримінація прав дітей, сімейне насилля, жорстоке ставлення до тварин тощо.

Незважаючи на наче фантастичність головного персонажа, роман «Дивні люди» не належить до жанру фантастики – радше це трагікомедія, у ньому виразні елементи гротеску і сатири, а водночас і витонченого гумору, чимало алюзій, відсилань до відомих творів художньої літератури і навіть до казок. Артему Чапаю вдалося створити колоритний, динамічний, яскравий текст зі своєрідним голосом.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar