19 Березня 2024, 12:53 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» - 15 Серпня 2019

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 14 Серпня 2019 (Середа)
Час: 23:00
Вартість: 100-200 грн.
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4006


1 червня стартував п’ятий сезон літературного конкурсу «Напишіть про мене книжку!», який прийматиме рукописи до 15 серпня 2019 року.

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою заохотити українських письменників до творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».

Із 2016 року конкурс проходив у двох номінаціях: «Книжка про мене» – для дітей середнього шкільного віку і «Добрі пригоди» – для дітей молодшого шкільного віку. «Упізнавання себе» в героях є неодмінною умовою для творів в обох номінаціях – різниця лише в особливостях вікового сприйняття: молодші підлітки, 9–14 років, хочуть читати книжки справді «про себе» – їм важливо, щоб персонажами таких творів були саме сучасні дівчатка й хлопчики, які діють, мислять, спілкуються, уявляють, фантазують так само, як вони; натомість для молодших школярів, 6–9 років, важливий яскравий, ефектний, сучасний образ, наділений привабливими для сучасної дитини якостями.

Із 2018 року запровадили третю номінацію – «Добрі казки». Її потреба зумовлена тим, що, хоч в Україні традиційно є чимало авторів, які пишуть казки́, однак в останні роки на книжковому ринку гостро відчувається брак по-справжньому сучасної, яскравої й ефектної ка́зки, здатної захопити маленьких читачів нового покоління.


«Фонтан казок» – видавництво відкриттів, зацікавлене у творенні яскравої, в усіх сенсах сучасної української літератури для дітей, зокрема у відкритті нових смислів і нових імен у нашій дитячій літературі – і в цьому сенсі конкурс дає неабиякий шанс проявити себе талановитим авторам-дебютантам. Більшість переможців попередніх років – саме автори-відкриття.

Для того, щоб отримувати від авторів більш якісно підготовлені тексти й ще на попередньому етапі відсіювати випадкові рукописи, було запроваджено організаційний внесок – 100 грн для номінації «Добрі казки» і 200 грн для номінацій «Добрі пригоди» і «Книжка про мене». Певні, що для сумлінних авторів він не стане перепоною, а водночас тих, хто не впевнений у собі, схилить до більш відповідального ставлення до письменницької праці.

До участі в конкурсі запрошуються українські письменники (громадяни України) – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, притому як в одній номінації, так і в різних – кожен із цих творів розглядатиметься й оцінюватиметься окремо.

Конкурс проходить у трьох номінаціях:

  • «Добрі казки» – твори в жанрі літературної казки;
  • «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;
  • «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.
Рукописи приймаються на розгляд із 1 червня по 15 серпня 2019 року включно.

Подавати їх слід в електронному вигляді у форматі doc, docx, rtf або pdf на електронну адресу concurs@fontan-book.com. У темі листа неодмінно слід вказати номінацію: «Добрі казки», «Добрі пригоди» або «Книжка про мене». Також у листі слід підтвердити готовність сплатити організаційний внесок.

Разом із текстом в окремому файлі такого самого формату автор подає відомості про себе, обов’язково: ім’я і прізвище та контактну інформацію – телефон і електронну скриньку.

Журі конкурсу

Допущені до розгляду в конкурсі рукописи розглядає журі в складі:
  • Ольга Новик, літературознавиця, доктор філологічних наук, професор кафедри української та зарубіжної літератури і порівняльного літературознавства Бердянського державного педагогічного університету;
  • Оксана Шевченко, психологиня, головна редакторка інтернет-видання для батьків «4mama»;
  • Олена Колінько, письменниця, переможниця конкурсу «Напишіть про мене книжку!» 2016 року;
  • Вікторія Поліщук, літературний критик, організаторка літературних заходів, бібліотекарка ЦБС м. Кропивницького;
  • Іван Андрусяк, поет, дитячий письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок».
Переможці

  • Твір, який набрав мінімум 23 бали, оголошується переможцем конкурсу.
  • Ім’я автора рукопису-переможця адміністратор конкурсу оприлюднює лише з його дозволу.
  • Автор отримує комерційну пропозицію від видавництва «Фонтан казок» на видання його конкурсного твору.
  • Кількість переможців необмежена.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar