26 Квітня 2024, 17:59 | Реєстрація | Вхід
/ 2-3 травня: «Фонтан казок» та ЛітФонтан у Полтаві - 3 Травня 2019

2-3 травня: «Фонтан казок» та ЛітФонтан у Полтаві

Категорія: «Події»
Дата: 03 Травня 2019 (П'ятниця)
Час: 08:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Полтава
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 586


2-3 травня видавництво «Фонтан казок» у рамках ініціативи ЛітФонтан вдруге завітає у Полтаву! Це міcто є батьківщиною не лише основоположника української літератури Івана Котляревського, а й молодої письменниці Олени Колінько, авторки пригодницької повісті-казки «Шпалереон», яка побачила світ у «Фонтані казок». Мешканці міста матимуть можливість зустрітися з Оленою Колінько, а також з двома чудовими письменниками – Іваном Андрусяком і Олегом Чаклуном, які спеціально для цього приїдуть з Києва. 

У рамках ЛітФонтану у Полтаві відбудеться кілька зустрічей з письменниками Іваном Андрусяком, Олегом Чаклуном і Оленою Колінько. До Вашої уваги – графік туру Полтавою:

2 травня, четвер

8:00 - Полтавська гімназія №33 (вул. Героїв Сталінграда, 20)
14:15 – Полтавська обласна бібліотека для юнацтва імені Олеся Гончара (вул. Олеся Гончара, 25а)

3 травня, п’ятниця

8:00 - Полтавська гімназія №17 (бульвар Б. Хмельницького, 15)
15:00 – Полтавська обласна бібліотека для дітей імені Панаса Мирного (вул. Небесної Сотні, 17)
18:00 – зустріч у приміщенні ГО «Нова Полтава» (вул. Котляревського, 6)

Стежте за оновленнями у програмі – можливі зміни. На всі події – вхід вільний.


Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок». Один з найулюбленіших письменників сучасних дітей. Чимало його творів входять до нової шкільної програми – «Стефа і Чакалка», «Третій сніг», «Лякація», «Усе солодший сад. Чупакабра та інші зайчики». Відзначений багатьма преміями. Зокрема, за поетичну книжку «Лякація» Іван Андрусяк отримав відзнаку «Дитячий поет року» від Простору української дитячої книги «БараБука», а ще переміг у книжковому рейтингу «ЛітАкцент року» в номінації «Поезія і проза для дітей». І зовсім нещодавно став лауреатом премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» за книжки «Третій сніг» і «Зайчикова книжечка».

Олег Чаклун – письменник, книжки якого вподобали вже досить багато дітей. Мікробот, роботи Веселки, принцеса Синтія – герої, пригодами яких зачитуються, і не лише діти, а й дорослі! Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії» потрапила у фінал премії «Книга року BBC-2017», а «Монстри, що живуть у шафах» - до довгого списку цієї ж премії у 2018 році.

Олена Колінько – письменниця, переможниця конкурсу «Напишіть про мене книжку!»-2016. Народилася 3 грудня 1986 року в Полтаві. Закінчила полтавську гімназію №17. Навчалася на філологічному факультеті Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Працює у Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar