19 Березня 2024, 06:22 | Реєстрація | Вхід
/ Концерт пам’яті Йозефа Рота | Бродівська Синагога - 4 Серпня 2019

Концерт пам’яті Йозефа Рота | Бродівська Синагога

Категорія: «Події»
Дата: 04 Серпня 2019 (Неділя)
Час: 20:00
Вартість: 5000 грн.
Місто: Броди
Місце: Руїни Бродівської синагоги
Адреса: вул. Гончарська, 12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1273


4 серпня в Бродах відбудеться концерт до 125 річниці з дня народження та 80 років з дня смерті Йозефа Рота, одного із найвагоміших німецькомовних авторів ХХ сторіччя, чия драматична доля поєднала українську, австрійську та єврейську історії і стала символом нерозривних зв’язків України з Європою.

Вперше в історії України та Австрії проводитиметься концерт пам’яті Йозефа Рота на галицькій Батьківщині письменника, біля руїни Бродівської Синагоги. Колись один з найбільших єврейський храмів Східної Європи, під час бомбардувань у Другій світовій війні, був наполовину зруйнований. Як живий свідок трагічних подій, Синагога постане правдивою кулісою унікального мистецького дійства із сучасною постановкою, відео-інсталяціями та символічною програмою, в якій буде задіяно більше 200 митців та зіркових солістів з усього світу.


У програмі концерту пам’яті Йозефа Рота прозвучить твір сучасної української композиторки Богдани Фроляк «Kyrie eleison» та відбудеться прем’єра твору Абраама Броди (скрипка-перформанс, США), створеного спеціально на замовлення фестивалю. Кульмінацією дійства стане виконання масштабної третьої симфонії «Kaddish» видатного американського композитора, диригента та гуманіста Леонарда Бернстайна, сина єврейських емігрантів, які походили з-під українського міста Рівне. Третя Симфонія Бернстайна написана з використанням канонічним текстів стародавніх єврейських молитов. Вона є реакцією митця на події Голокосту та присвячена пам’яті Дж. Кеннеді, який трагічно загинув за декілька тижнів до прем’єри твору. Цей твір став світовим символом долі єврейського народу та одкровенним посланням майбутнім поколінням — «Ніколи знову!».

Учасники:

  • Солістка: Пумеза Мацікіза (Південно-Африканська Республіка);
  • Читець: Сунні Мелез (Швейцарія);
  • Диригентка: Оксана Линів (Україна-Австрія);
  • Академічний симфонічний оркестр «INSO-Lviv», Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик».
Формат: Open-air. Дрес-код: Cocktail. Вартість квитків — 5000 гривень. Квитки можна придбати за посиланням: https://brody.ticketsbox.com/

Проєкт відбувається за підтримки Австрійського Бюро кооперації у Львові, Міністерства Європи та Закордонних справ Австрії, Бундесканцлера Австрії та Українського Інституту. Подія є частиною Культурного року Австрія-Україна 2019.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar