25 Квітня 2024, 05:16 | Реєстрація | Вхід
/ КОВЧЕГ «УКРАЇНА»: десять століть української музики - 22 Серпня 2021

КОВЧЕГ «УКРАЇНА»: десять століть української музики

Категорія: «Події»
Дата: 22 Серпня 2021 (Неділя)
Час: 21:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Михайлівська площа
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 443


22 серпня о 21.00 в центрі Києва на Михайлівській площі відбудеться унікальна музична подія – концерт-подорож «КОВЧЕГ «УКРАЇНА»: десять століть української музики», що поєднає традиційну і класичну музику, шедеври українського образотворчого мистецтва і новітні технології.

Цей концерт-колаж має перезавантажити «музичні архіви» країни і зробити їх цікавими сучасному слухачеві, а також відкрити світові невідому колосальну музичну спадщину України. Телеверсію концерту покажуть на телеканалі 1+1.

Ковчег «Україна» – це понад 20 шедеврів української музичної спадщини: від архаїчних колядок до ДахиБрахи – наші «золоті» і «платинові» сингли за останні десять століть.

Ковчег «Україна» – це великий симфонічний оркестр, 2 хори – чоловічий і жіночий, 8 солістів, 5 музичних гуртів, 30 тон сценічних конструкцій і LED-екран площею понад 50 кв.м.

Ініціатором і креативним продюсером проєкту є засновниця культурної платформи Ковчег «Україна» Ярина Винницька. Співавторка і головний диригент концерту – зірка світової класичної сцени Оксана Линів.

У музичну команду «Ковчегу» входять відомі українські гурти і солісти – «ДахаБраха», «Хорея Козацька», «Курбаси», Уляна Горбачевська, а також Молодіжний симфонічний оркестр під орудою Оксани Линів, Національна чоловіча капела «Дударик», Київський дівочий хор ім. Лисенка, оперні солісти – сопрано Оксана Нікітюк і тенор Роман Трофимук.
Особлива гостя концерту – 85 річна співачка з Полісся Домініка Чекун – хранителька традиції ритуального співу Полісся.
Спеціально до події Сергій Жадан та гурт «ДахаБраха» написали пісню – легенду про Ноя на український лад.

22 серпня до «Ковчегу» приєднаються зірки української сцени – Аліна Паш, солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Джамала, Святослав Вакарчук.

У програмі концерту – архаїчні колядки і давні духовні наспіви, музика українського бароко і авангард ХХ ст., твори класиків і сучасних українських композиторів, зокрема:
  • духовний кант епохи бароко на слова Григорія Сковороди;
  • улюблені хіти ДахиБрахи, але на цей раз виконані разом з симфонічним оркестром;
  • народна колискова в поєднанні з джазовими канонами Гершвіна у виконанні Юлії Саніної;
  • класичний твір Володимира Івасюка, що відкриє українцям автора їхніх улюблених естрадних хітів з несподіваного боку;
  • Джамала продемонструє наскільки близькими є ліричні українські і кримсько-татарські пісні – як рідні сестри;
  • тужливість лемківської народної дуже пасуватиме до голосу Святослава Вакарчука і симфонічного оркестру – публіка матиме змогу оцінити такий творчий тандем;
  • також у програмі славнозвісний «Щедрик», але у дуже несподіваному прочитанні від композитора Івана Небесного; втрачені твори Василя Барвінського вперше після реконструкції прозвучать так, як їх задумав автор;
  • у фіналі концерту прозвучить старовинний бароковий кант ХVІІ ст. «Потоп» («Строй ковчег, Ною») в епічній обробці сучасного українського композитора Івана Небесного і виконанні усіх учасників концерту.
Проєкт має велику просвітницьку мету – познайомити широке коло слухачів з шедеврами як музичної, так і візуальної спадщини України. Це буде справжній мистецький Ковчег, куди автори проєкту завантажать увесь культурний капітал країни.

Ковчег «Україна» – це місце зустрічі минулого й майбутнього України


Концерт-подорож Ковчег «Україна» – один із проєктів однойменної культурної платформи Ковчег «Україна». Метою платформи є створення знакових культурних продуктів, що поєднують традиційне і новаторське, архаїчне і сучасне, у таких секторах креативних індустрій як книговидання, музика, кіно, виставкова діяльність, освіта.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar