29 Березня 2024, 09:12 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки «Роздуми про ХХ століття» у Львові - 3 Липня 2019

Презентація книжки «Роздуми про ХХ століття» у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 03 Липня 2019 (Середа)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Свободи 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 651


Книгарня «Є» та видавництво «Човен» запрошують на презентацію українського перекладу книжки Тоні Джадта і Тімоті Снайдера «Роздуми про ХХ століття» за участю Ярослава Грицака, Юрія Опоки, Ігоря Балинського. Захід відбудеться 3 липня. Початок ― о 18.30. Модераторка ― Ольга Перехрест.

«Ця книжка є історичною розвідкою, біографією та етичним трактатом», — вважає один із її співавторів американський історик Тімоті Снайдер. У фокусі його розмов із Тоні Джадтом – «історія сучасних політичних ідей у Європі та Сполучених Штатах; влада і справедливість у розумінні ліберальних, соціалістичних, комуністичних, націоналістичних і фашистських інтелектуалів від кінця XIX до початку XXI століть». На думку Тімоті Снайдера, одними із найважливіших у їхніх розмовах із Тоні Джадтом стали «роздуми про обмеження (і здатність до відродження) політичних ідей, а також про моральні поразки (і обов’язки) інтелектуалів у політиці».

Водночас «Роздуми про ХХ століття» — це також і біографія історика й есеїста Тоні Джадта, який народився в Лондоні в середині XX століття, після катаклізмів Другої світової війни та Голокосту, у час, коли комуністи утверджували владу у Східній Європі.


3 липня, 18:30. Львівська Книгарня «Є», просп. Свободи, 7. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar