25 Квітня 2024, 10:25 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Олександра Зайцева у Києві - 6 Червня 2019

Презентація книжки Олександра Зайцева у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 06 Червня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Центр польських та європейських студій НаУКМА
Адреса: вул. Волоська, 10
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 572


6 червня о 18:30 у Центрі польських та европейських студій НаУКМА (вул. Волоська, 10) відбудеться презентація книжки професора Українського католицького університету Олександра Зайцева «Націоналіст у добі фашизму. Львівський період Дмитра Донцова: 1922–1939 роки. Начерк інтелектуальної біографії» (Київ: Критика, 2019) за участи автора та доцента катедри політології НаУКМА Івана Гомзи.



Намагаючись вийти за межі «чорно-білих» поглядів на історію націоналістичного руху, професор Українського католицького університету у Львові Олександр Зайцев у критичному начерку інтелектуальної біографії Дмитра Донцова керується тим засновком, що боротьба за незалежність України і «доба фашизму» в Европі становлять смислове тло, без розуміння якого годі скласти адекватне уявлення про український інтеґральний націоналізм 1920–1930-х років. Автор розглядає в історичному й соціяльному контекстах причини відносного успіху «чинного націоналізму» в період між двома світовими війнами, простежує світоглядну еволюцію його головного ідеолога і міркує про міру впливу на цю доктрину фашистських та націонал-соціялістичних ідей і практик. Хронологічні рамки дослідження обмежено 1922–1939 роками – львівським (вістниківським) періодом діяльности Донцова, її вершинним етапом, а водночас – найважливішим відтинком інтелектуальної історії українського націоналізму.

Олександр Зайцев – доктор історичних наук, професор катедри нової та новітньої історії України Українського католицького університету (Львів, Україна). Закінчив історичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка. Монографія Олександра Зайцева «Український інтеґральний націоналізм (1920–1930-ті роки). Нариси інтелектуальної історії» (Київ: Критика, 2013) здобула премію Канадського інституту український студій за найкращі українознавчі наукові публікації в галузі гуманітаристики та соціяльних наук.
 
Журналістів, зацікавлених взяти коментарі у автора, домовитися про інтерв'ю або отримати дотичні інформаційні матеріяли, просимо звертатися до прес-служби видавництва: press@krytyka.com, (044) 425 2336.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar