26 Квітня 2024, 14:58 | Реєстрація | Вхід
/ Міф про «вовчих лицарів» в українській культурі - 18 Травня 2019

Міф про «вовчих лицарів» в українській культурі

Категорія: «Події»
Дата: 18 Травня 2019 (Субота)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: Вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 635


Книгарня «Є» та видавництво «Дім Химер» запрошують на презентацію дебютного роману Павла Дерев’янка «Аркан вовків», що відбудеться у форматі тематичної лекції від автора.

У форматі науково-популярної лекції письменник Павло Дерев’янко розповість про те, як творилися міфи про козаків-характерників в українській культурі, та про те, наскільки важливо зараз поглянути на це явище критичним поглядом й відійти від узвичаєних стереотипів. Під час лекції будуть означені витоки уявлень про характерників як лицарів, що володіють містичними силами, з індоєвропейського культу воїна-звіра та пов’язаних із ним міфів. Також Павло Дерев’янко проведе аналіз джерел — літописів, переказів, легенд та досліджень, у яких розглядається дане питання, та пояснить, чому ці уявлення сьогодні сприймаються як «шароварщина». Оскільки цей матеріал покладений в основу його роману «Аркан вовків» (темне фентезі з елементами альтернативної історії та стімпанку), під час лекційного блоку планується показ буктрейлера, інтерактивне спілкування з читачами, підписування книжок.

Дана подія цікава насамперед тим, що має на меті «перевідкрити» для українського читача один з найпопулярніших образів, який фігурує в художній літературі про козаків, пропонує новий сучасний погляд на загальновідомих героїв та руйнує усталений канон, розкриваючи його фундамент, заснований не на фактах, а на домислах.

Павло Дерев’янко — український письменник, автор книги «Аркан вовків», дослідник побутування міфів про характерників в українській культурі.

18 травня, 17:00. Адреса: Книгарня «Є», Вінниця, Вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar