28 Березня 2024, 21:40 | Реєстрація | Вхід
/ Василь Тибель «Бурштин» у Хмельницькому - 29 Квітня 2019

Василь Тибель «Бурштин» у Хмельницькому

Категорія: «Події»
Дата: 29 Квітня 2019 (Понеділок)
Час: 16:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Хмельницький
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Проскурівська, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 581


Видавництво Фабула та Книгарня «Є» запрошують презентацію книги Василя Тибеля «Бурштин». Подія відбудеться 29 квітня, о 17:00. 

Захопливий роман, відзначений премією міжнародного конкурсу «Коронація Слова» (2018),— чи не найперша в українській літературі спроба поглянути на бурштинову проблему на Поліссі в людському, а не політичному вимірі. Бурштин – це віртуозно збудований сюжет, що обертається навколо «сонячного каменя», органічне використання народної демонології та відчутний зв’язок із наївним мистецтвом.

У книзі йдеться про те, як ця лихоманка впливає на людей, як матері забувають про дітей, чоловіки – про дружин, і всі забувають про людське у собі, підгодовуючи своїх внутрішніх демонів. Автор вважає, що без містики тут не обійшлося та розповідає про стародавніх українських духів, які мешкають у лісах і понині та ваблять людей «сонячним каменем» та затягують у свої тенета...

Але є у книзі і жорстока реальність. Продажні копи, небезпечна мафія і звичайні чоловіки на грані - у пошуках кращої долі й легкої копійки…. Здається, дійсність дає тріщину, і на волю рветься дещо набагато страшніше й небезпечніше за людські вади та гріхи.


29 квітня о 17.00. м. Хмельницький, Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2. 


0 коментарів

Залишити коментар

avatar