19 Квітня 2024, 14:01 | Реєстрація | Вхід
/ Дискусія «Усні історії Майдану» у Франківську - 24 Квітня 2019

Дискусія «Усні історії Майдану» у Франківську

Категорія: «Події»
Дата: 24 Квітня 2019 (Середа)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 570


Книгарня «Є» та ГО «Фонд збереження історії Майдану» запрошують дискусію «Усні історії Майдану». Захід відбудеться 24 квітня. Початок — о 18.00.

Складно усвідомлювати, що історія твориться просто зараз: перед нашими очима і нашими руками. А ще важче із розумінням того, що наші чіткі спогади з часом стиратимуться, доки не залишаться тільки їх загальні образи.

В рамках дискусії буде презентовано книгу «Нехай росте! Десять небайдужих». Саме ці люди зустрілися у Києві біля Михайлівського собору після побиття на Майдані у листопаді 2013 року, об’єдналися в організацію і активно діяли протягом всіх буремних днів революції Гідності. Книга саме про них. Про учасників ГО «Михайлівський рух», які приймали рішення, брали на себе відповідальність, робили маленькі вчинки на користь громади, діяли так, як веліла совість. На сьогодні їх організація не зникла. Під впливом подій, які відбулись у країні після революції’ 2013-2014 років, відчуваючи потребу допомоги українським військовим, вона трансформувалась у ГО «Бандерівський схрон».

Книга створена на основі фрагментів інтерв’ю, зібраних під час проекту «Усні історії' Майдану», який був започаткований у березні 2014 року ГО «Фонд збереження історії’ Майдану». Цим проектом автори намагалися зберегти історію, запобігти перекручуванню фактів і спотворенню подій, та створити відео-аудіо національний архів. На сьогодні в архіві перебуває майже двісті записів. Якщо слухати їх хоча би по годині на день, то знадобиться більше ніж півтора року. Складаючи книгу, стилістику мовлення намагалися зберегти. Книга проілюстрована світлинами, наданими учасниками проекту. Сподіваємось, книга буде цікава, як історикам, дослідникам, так і широкому колу читачів. Думаємо, вона зацікавить, як сучасників, так і прийдешніх читачів.


24 квітня, 18:00. Івано-Франківська Книгарня «Є», вул. Незалежності, 31, 3-й поверх


0 коментарів

Залишити коментар

avatar